Nagyító alatt a babafürdető szerek

A babafürdetőkön folytatott tesztelés pozitív eredménnyel zárult. A szülők mégis elbizonytalanodnak a hatalmas választék láttán, hiszen a legjobbat szeretnék megadni gyermeküknek. Ezt a kozmetikaipar is tudja, így mindent megtesz termékei reklámozásáért.

A szülők mindent meg szeretnének adni gyermeküknek, és ezt a kozmetikaipar is tudja, így mindent megtesz termékei reklámozásáért. Számos fórumon olvashatunk arról, hogy a bababőr nem is igényel több törődést, mint a kíméletes, vízzel történő mosakodás.

Berlini szakemberek két kérdés vizsgálatára vállalkoztak: a fürdetéssel vagy a mosakodókesztyűvel történő lemosással teszünk jobbat a baba bőrének? Használunk-e a baba kialakulófélben lévő bőrének a fürdető- és ápolókrémekkel?

A teszteredmények alapján kiderült, azok a babák, akiket hetente kétszer öt percig fürdettek, illetve mosakodókesztyűvel mosdattak, azoknak a bőre hasonlóan jó állapotban volt. A vizsgálat számára 44 újszülött biztosította az eredményt.

A fürdetőszerek alkalmazásának tesztelése során fény derült arra is, hogy a kozmetikai szerek csupán kevésbé mérhető előnyöket jelentenek a bőr számára a pH-érték, a nedvességtartalom és a bőr vízveszteség tekintetében – írja az Orientpress. A legfontosabb eredményt az jelentette, hogy a babaápolók semmilyen káros hatást nem mutattak a bőr fejlődése szempontjából, írja az oekotest.de. A hosszútávon való alkalmazásukra azonban még nem történt átfogó vizsgálat.

2010. január 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó