5 érv, amiért jó tavasszal babát várni Hurrá; mindjárt itt a tavasz!!

A januárnak vége, és bár a naptár szerint még van egy február hónapunk a tavaszig, olykor már érezhetjük a levegő illatában, a Napocska sugaraiban; a természet ébredezését. Azért, hogy Te is igazán rá tudj hangolódni, öt érvet hoztunk most Neked, miért is tartozol a legszerencsésebbek közé, ha tavasszal vagy állapotos.

Az idei telünk bővelkedett mínuszokban, pocakot dermesztő, csúszós-jeges fagyokban. Sokszor visszasóhajtottuk a nyári kánikulát (akkor meg mit meg nem adtunk volna egy maréknyi hűsítő hóért J), ősszel pedig az esős-saras, egyre rövidülő napsütéses órákat cseréltük volna el még egy kis júniusra! Persze minden hónapnak és évszaknak megvan a maga szépsége, de talán mégis a tavasz az, ami a legkönnyebben élvezhető várandósan, mert:

  1. A friss levegő enyhíti a hányingert és a rosszulléteket

A reggeli rosszullétek, egyes megfigyelések szerint ötből négy nőt érintenek! Ezek enyhítésére a legegyszerűbb és leghatásosabb módszerek; a gyakori ablaknyitogatás, a friss levegőn való séta, a kertben végzett légzőgyakorlatok vagy meditáció. Bár a dermesztő téli napokon még szellőztetni is alig merünk, de nem sokára már csak pluszokat fog mutatni a hőmérő higanyszála, ami azt jelenti, hogy akár egész éjszakára bukón hagyhatjuk az ablakot!

  1. Könnyebben vesszük rá magunkat, hogy kimozduljunk, mozogjunk egyet

Az előbb említett okból kifolyólag is fontos, hogy minél gyakrabban magunkba szívjunk egy kis friss levegőt, és sétáljunk egyet, de a szokásos tornagyakorlatokat is nagyobb erőbedobással tudjuk végre hajtani, kint a szabadban, a tavasz első melengető napsugarait élvezve. Azért öltözz be jól, inkább több réteg legyen rajtad, minthogy megfázz!

  1. Pont ideális a hőmérséklet

Se túl hideg, se túl meleg nincs, a tested hője (ami normál állapotban kb. 36-37 °C) a terhesség alatt egyébként is akár fél-egy fokkal is megnőhet. Télen fázhatsz, nyáron pedig szakad rólad a víz, de tavasszal nincs ilyen probléma.

  1. Jó kinézni az ablakon

Minden megújul: a rügyező bokrok-fák, az ébredező természet, a színek, az illatok… Ez mind-mind feltölti az ember lelkét! Hát nem fantasztikus szimbiózisban, harmóniában lenni a környezettel: míg odakint minden újjászületik, Benned is egy új, apró élet növekszik, cseperedik. S talán épp mire minden kinyílik, a Te csemetéd is a világra jön.

  1. Könnyebb az időjárásnak megfelelően öltözködni

Huh! Végre nem kell a kombiné-vékony felső-három vastag pulcsi-téli kabát-két nadrág-sapka-kesztyű-sál rétegbe burkolózni, így a negyedórás le- s felöltözés csupán néhány percre rövidül. Virágos minták, szívmelengető színek: éljen a tavaszi kismam-divat!

Kitartást, hölgyeim, már tényleg csak pár hét és együtt örvendhetünk a kikeletnek! Addig is töltődjünk a gondolatával…

Plézer Panna , 2017. január 30.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?