Jézusom, hogy fogok kinézni ezekben a téli göncökben?! Téli aggályok

A tél beköszöntével kicsit beszűkül a világ, kevesebb időt töltünk a szabadban és többet bent, a melegben - mégha egyébként tevékenyen is telnek a várandós hónapok akkor sem olyan egyszerű, mint nyáron; magunkra kapni egy lenge ruhát és elindulni. Azonban minden nézőpont kérdése; most abban próbálunk meg segíteni, hogyan tekints pozitívan a zord időjárásra!

Jaj nekem, megérkezett a zimankó!

Bizony, jól fel kell öltözni – akár még a dupla harisnya-réteg sem árt-, de legalább a kinti hideg kicsit enyhíti a belső forróságot. Hogy mire gondolok? Terhesség alatt megnő a test belső hőmérséklete (ami egyébként a normál ciklusunk során is felmegy akár 37 fok felé is, a tüszőrepedést követő néhány napban, és a menstuáció előtti napokig úgy is marad), így jónéhány anyuka azon a véleményen van, hogy sokkal komfortosabb a téli várandósság, mint a nyári. Az alacsonyabb hőmérséklet az alvást is pihentetőbbé teszi, és ehhez nem kell ventilátor vagy klíma által generált mesterségesen előállított hűvös sem; elég, ha csak szellőztetsz egyet a hálóban lefekvés előtt. Ráadásul a friss hideg levegőn tett séta is megkönnyíti az elalvást.

Segítség, bent ragadtam!

Sajnos „alapjáraton” sem bírjuk a szélsőséges időjárást, így a mínuszokat sem; akárhogy is beöltözünk, egy idő után fázni fogunk, és testünk elfárad a folyamatos „fűtésben”, – ez még inkább igaz ebben a 9 hónapban. Fontos, hogy minden nap kimozduljunk, de ne erőltessük, csak amennyi jól esik. Az extra otthon töltött idő pedig pont ideális a lakás baba-baráttá tételére, berendezhetitek a gyerekszobát, olvashatsz hasznos gondolatokat a gyereknevelésről, készíthetsz karácsonyi díszeket saját kezűleg is, nosztalgiázhattok régi fotókat nézegetve. Ha igazán előre látó vagy, előkészíthetsz egy csomó ételt (akár a kicsinek is), amikkel megtömheted a fagyasztót, és amik még nagyon jól fognak jönni a bébi megékezése utáni túlterhelt időszakban. De remek lehetőségek akadnak a bevásárló centerekben is; szívet melengető program babaholmikat vásárolgatni vagy egyéb kiegészítőket beszerezni. Aztán egy moziba is beülhetsz a barátnőiddel egy csajos vígjátékra!

Jézusom, hogy fogok kinézni ezekben a téli göncökben?!

Hál’ Istennek, a kismamák jólöltözöttségének divatja nem most kezdődött: egy tucat bolt árul szebbnél szebb, ízléses kismama ruhákat, és kínálatuk folyamatosan frissül, az évszaknak megfelelően. Szóval nem kell kétségbe esni, nem lesz szükséged az urad bő ingjeire, ahhoz, hogy elrejtsd azt a pár plusz kilót, ami a terhesség természetes velejárója.

A téli sportolásnak annyi?

Valóban, ezen a télen nem fogsz tudni elmenni síelni, vagy snowboardozni; gondolj csak a pocakodba növekedő életre, nem teheted ki az elcsúszás, elesés veszélyének. De a korcsolyázás, szánkózás mehet – persze kellő elővigyázatossággal! Ha tartasz tőlük, vagy nincs meg a megfelelő rutinod, inkább válaszd a fekvőbiciklit a teremben, vagy az evezőpadot, esetleg tegyél be otthon egy videót (a mozgás fontosságáról egy korábbi cikkünkben már írtunk: 

Reméljük, kicsit derűsebben látod már ezt az évszakot, járj nyitott szemmel; adventi vásárok, karácsonyi fények mindenütt! … És ha majd leesik a hó, az lesz az igazi: lelassul a forgalom és nyugodtságot áraszt minden.

Plézer Panna , 2016. december 03.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?