Rendelő

Laevolac-lactulose

lápiszolás

abortusz

ADHD

adottság

agyhártyagyulladás

agyvelőgyulladás

ajánlás

akaratosság

alhasi fájdalom

állattartás

allergia

allergiateszt

altatás

aluszékonyság

alvás

alvászavar

anafilaxiás sokk

angolkór

antibiotikum

anyajegy

anyatej

apgar

arcbőr

arcüreggyulladás

Asperger-szindróma

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Teherbeesés HPV- diagnózis mellett

Üdvözlöm!December 3-án hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, és január 3-án jött meg a menstruációm, majd február 7-én és március 7-én. Áprilisban viszont nem jött meg, az ébredési hőmérsékletem a ciklus elején (nyelv alatt mérve) 36,1 fok körül mozog, a második felében 36,4-36,5 fok. A hőmérséklet továbbra is fent van, viszont a terhességi teszt negatív lett. Nagyon aggódom, mi lehet a probléma? Szeretnénk babát, és aggódom, hogy talán soha nem fog összejönni, talán peteérésem sincs? A teljesség kedvéért: HPV 16-os vírus jelenlétét diagnosztizálták a rákszűrés alkalmával, erre immunerősítőt kaptam. Az esküvőnk június 6-án lesz, csak azt követően tudok orvoshoz menni, nem szeretnék addig nagyon rossz hírrel szembesülni. Várom válaszát!Köszönettel:T.E.

Válasz

Kedves T. E.!

A HPV vírus a teherbeesést nem zavarja, és bár kimutatható, ha ön egészséges immunrendszerrel bír, akkor nem okoz megbetegedést.

Az, hogy Önnek eddig rendszeres mensese volt, az már feltételezi, hogy petefészkei jól működnek. A vérzés kimaradása nem ritka dolog, sokszor banális oka van. Tanácsom az lenne, hogy legyenek együtt kedvükre a vőlegényével, nem kell állandóan figyelni a ciklust, a terhesség néha nagyon könnyen összejön, néha meg várat magára. Ha mensese rendszertelenné válik, akkor esküvő után keressen fel egy nőgyógyászt.

Bővebb felvilágosításért keresse fel orvosunkat, illetve szakrendelésünket.

Szép napot: Dr. Rucz Árpád

Másfél éves kislányom érdekében kérem az ön véleményét. Pár hónappal ezelőtt kis ...

Másfél éves kislányom érdekében kérem az ön véleményét. Pár hónappal ezelőtt kislányom mindkét keze fején sűrű , apró kiemelkedések jelentek meg. A bőrgyógyász VERUCA PLANA-t állapított meg. CONDYLINE ecsetelőt írt fel, amit három hétig használtunk. A szemölcsök eltűntek, de egy hónap múlva újra ,még sűrűbben jelentkeztek. Most újra (már három hete) használjuk az ecsetelőt, a nagyobbakra EGAVERT is.
Vajon miért nem használ a kezelés, ez a helyi immunitáshiány majd lesz-e negatív hatással a gyerekre, esetleg milyen gyógyszert használjunk perorálisan? Milyen kezeléssel vagy analízissel próbálkozzunk, hova fordulhatunk a gyógyulás érdekében?

Válasz

A gyermekkori szemölcsök irtása, kiirtása borzasztó nehéz, sok türelmet és időt igényel, gyakran kiújul. Az elváltozást vírus, ún. humán papillóma vírus okozza. Ezek száma kezelés nélkül és kezelés közben is rohamosan tud gyarapodni, főleg felázott, nedves bőrfelületen. Ezért látjuk őket talán gyakrabban nyáron. Megjelenésük nem feltétlenül immunitáshiányt jelent. Számos gyógyszertári és gyógyszergyári ecsetelőt lehet kapni a gyógyszertárakban, amelyek egyike sem csodaszer - nem véletlenül van ilyen sokféle-, viszont általában marnak, gyulladást is keltenek, tehát óvatosan kell használni őket. Általában az enyhébb szertől haladunk az erősebb felé, és ha ez hónapokon keresztül eredménytelen, a bőrgyógyász szakorvos vagy fagyasztással, vagy kikaparással eltávolítja a vírusokat tartalmazó , tehát az egészséges bőrfelületet bármikor újrafertőző szemölcsöket. Ez ugyan nem kis tortúra, főleg ha sok a szemölcs, de bizonyos idő után szükséges. Száj körüli eltávolításuknál feltétlenül konzultáljunk bőrgyógyásszal.
Dr. Gömöri Ágnes

X
EZT MÁR OLVASTAD?