Melltartó-viselés várandósan

Melltartó vásárlásakor sokan gondban vagyunk kismamaként. Mindenképpen le kell cserélni a korábbi melltartónkat? És ha igen, mikor? Merevítős vagy merevítő nélküli melltartót hordjunk terhesség alatt? Mi a különbség a várandós és a szoptatós melltartó között? Ebben segítenek az alábbi aranyszabályok és tippek.

http://www.csinimami.hu/szoptatos-melltartoAz általános nézet az, hogy ugyan a várandósság első napjától már nagyobbak a mellek, ám a tej belövellésével tovább növekszik a kismama kosármérete. Ezért javasolják azt a szakemberek, hogy vásároljunk az első 8 hónapra kismama melltartót, a kilencedikben pedig szoptatós melltartót.  

A várandósság 4-6. hetében,

vagy amikor először kezdenek feszülni a melleid, javasolt beszerezni egy merevítő nélküli kismama melltartót. Ha időben kezdesz törődni a melleiddel, csökkentheted a későbbi megereszkedést. Fontos, hogy a várandós-melltartó a hátadon a legszorosabbra állítva passzoljon, mert a várandósság későbbi hónapjaiban az egyre táguló bordáid felett majd kijjebb és kijjebb engedheted.
Várandósan merevítő nélkül
 
Bizonyított tény, hogy a növekvő mellméret és a táguló bordakosár miatt a merevítő nélküli melltartó sokkal egészségesebb viselet.
A jó minőségű, merevítő nélküli melltartó megfelelő tartást ad az egyre feszülő, érzékeny melleknek, és a pontos körfogat és kosár méret kiválasztásával teljesen ránk simul.

Szoptatós melltartó kiválasztásánál 
 
• fontos, hogy puha, légáteresztő anyagból készült darabot válassz, 
• amelynek könnyen, akár egy kézzel lekapcsolható a kosara,
• és amelynek a hátsó pántján jó néhány állásba állítható kapocs van, a tökéletes passzolás érdekében. Mivel a bordakosár szülés után visszahúzódik, a melltartót a kapcsokkal lehet szabályozni.
A szoptatós melltartó vásárlásával
 
várjunk a szülést megelőző 2-4. hétig. Amikor majd belövell a tej, akár egy további kosárméret növekedésre is számíthatsz, és a melltartó betéteknek is kell némi plusz hely. A szoptatós melltartónál a hátpánt a legbővebb állásban (az első kapocsban) passzoljon rád, hogy a későbbiekben egyre szorosabbra vehesd. Tanácsos legalább 3 darabot beszerezni: egyet, amiben éppen vagyunk, egy másikat, ami éppen mosásban van, és egy harmadikat tartaléknak. 
Pénztárcakímélő megoldás
 
lehet az állítható kosárméretű melltartó. Ilyen a Blossom márkájú, merevítő nélküli szoptatós változat: 3 kosárméretet lefedő fazon, amit elöl egy fűzővel tökéletesen magunkra tudunk igazítani, bőven teret engedve a mell növekedésének. Így a várandósság alatt és a szoptatás időszakában is hordható. 

 

 

http://www.csinimami.hu/szoptatos-melltarto

kismamaruhák, szoptatós ruhák webáruháza

 

 

Polgár Krisztina , 2016. augusztus 31.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó