#baba#anya

Minden nap egy meglepetés - Merj álmodni anyaként is!

Anyaként az ember hajlamos belefeledkezni a mindennapjaiba és a céljaitól eltávolodni. Hisz az az édes kis csöppség, akiről nap, mint nap gondoskodsz, teljes embert igényel. Egy váratlan pillanatban döbbentem minderre, amikor hihetetlenül ösztönző előadásokat hallgattam egy nyári szemináriumon. 


 

Mikor a kislányom még csak a pocakomban volt kijelentettem, nem fogom elveszíteni önmagamat.

Ezekben a napokban először hagytam otthon őt 8 hónap után. Bevallom kissé felszabadító és ijesztő is volt egyben.  Izgatottság és az aggódás felváltva uralta testemet. Már-már néha teljesen elkalandoztam és ezekben a percekben ismét csak egy lány voltam, aki ott ült az iskolában gondtalanul és szívta magába a tudást. 

Újra megtaláltam önmagamat és akkor döbbentem rá mennyire fontos az énidő beiktatása a mindennapjainkba.

Hiszen egy szép napon annak a kis csöppségnek nem lesz rád szüksége minden percben. Egyszer elkezdi járni a saját útját és akkor rád is a saját utad folytatása vár. Addig persze ki kell élvezni minden pillanatot, amit az “anya szabadság “ ad nekünk,  hogy aztán mikor az elmúlik, teljes energiával tudjuk nem csak az ő hanem önmagunk céljainak megvalósítására koncentrálni.

Ha netalántán te is elvesznél egy pillanatra, ne feledd, hogy neked is voltak álmaid, neked is voltak céljaid, és neked is van még jövőd. Ne csak a gyermekednek, hanem önmagadnak is teremtsd meg a lehetőségeket és éld meg azokat, hiszen az elsődleges példa mindig is te leszel. Ha nem találnál vissza az utadra Önmagadért, keresd tovább a gyermekedért.

Üzenem minden kismamának!

Ne feledkezzetek meg az álmaitokról, a céljaitokról. Az , hogy anya lettél nem elvesz, hanem hozzáad az életedhez. Ne felejts el majd újra küzdeni álmaid megvalósításáért, mert mikor célba érsz egy egész család áll majd melletted!

 

Az ebben a rovatban megjelenő tartalmakat anyukák, kismamák írják egymásnak, tabuk nélkül és cenzúra nélkül. A cikkek nem a szerkesztőség álláspontját tükrözik, azok egyedi vélemények, szubjektív élményleírások, és tanácsok arról a bizonyos kilenc hónapról.

 

 

 

K. Viktória, 2022. szeptember 05.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?