4+1 tuti tipp nyaralásra indulóknak

Nyaralni menni gyerek előtt maga volt a menyország. Totális spontaneitás, egy táskába belefértél, és azt is elegendő akkor összedobálni mielőtt indulás előtt felvetted a papucsodat és elindultál a kocsid felé… Ohh azok a régi szép idők! 

Igen ám de mi lesz ha gyereked lesz? Millió cucc, lista, idegösszeomlás, már hetekkel előre szervezkedés. Hogy ne görcsölj rá megmutatjuk a tutit, hogy egyszerűen és nagyszerűen indulhass útnak gyerekkel is. Persze gyerekkel semmi nem olyan egyszerű, de ha előre beosztod egy héttel az indulás előtt az alábbi tippeket és feladatokat, nagy bajotok nem lehet.

 

 

 

  • Mosáskor folyamatosan tedd azokat a cuccokat amiket a gyerkőcnek szántok az Ő táskájába. Ha repcsivel indultok akkor a babócának is ugyanúgy jár egy kézipoggyász, amibe valljuk meg 30 Celsius fok felett tutira minden gyerekruha elfér. Természetesen neki pakoljatok „meleg ruhát” is, de egy vastag pulcsinál két hosszú bodynál és hosszú gatyónál többre biztosan neki sem lesz szüksége, hacsak nem az Antarktiszra indultok nyaralni.
  • Paramamik figyelem! Tutira nem most lesz beteg a gyerkőc, de nem árt, ha az alábbiakat magatokkal viszitek: naptej, lázcsillapító kúp vagy szirup, pre és pro biotikum , hányás elleni kúp, allergiára valamilyen csepp, csípésre valami csodakence, sebfertőtlenítő, valami frankó állatmintás sebtapasz, hasmenés elleni szer, dehidratáltság elleni speciális folyadék vagy por. Ez a minimum! Ezt még lehet fokozni különböző homeopátiás csodaszerekkel PL: utazási rosszullétek ellen. De ha a fentiekkel felkészülünk, akkor már tutira mindent megtettünk annak érdekében, hogy minél előbb orvosolni tudjuk ha probléma van. De jobb félni mint megijedni, és remélhetőleg az orvosságos csomag is bevetés nélkül bontatlan állapotban fog hazakerülni.
  • Elmaradhatatlan útitárs a gyerkőc cumija, rongyija, kedvenc plüsse, kedvenc takarója és hordozója… Bármennyi helyet foglal, ha ezt nem visszük magunkkal az olyan, mint amikor az országhatáron vesszük észre, hogy a személyi igazolványunk otthon maradt. A z egész nyaralást megkeseríti, ha otthon maradnak ezek a felbecsülhetetlen kincsek. Egy repülőgépes utazás során pedig kifejezetten hasznos lehet egy hordozó (kendő, csatoshordozó és társai…), akkor is ha várakozás van és a gép később indul és akkor is ha nem tud a babánk megnyugodni. 
  • Gyerekek szempontjából a legfontosabb a kaja. Ha nem te főzöl a picire akkor érdemes a kedvend üvegeseiből feltankolni és vinni neki. Ha még szopizik akkor nagyon szerencsés vagy hiszen a tejcsi mindig kéznél lesz sterilen a megfelelő hőmérsékletben… Ha azonban már tápszereztek, akkor a megszokott tápszerből egy bontatlan dobozzal induljunk neki. Biztos ami biztos. Az sem baj ha a repülőre vagy az autóba is bekészítünk egy adagot, hogy ha baj van akkor segítsünk a babának ellazulni megnyugodni. A szopizás és a tápszer nyugtatja a bébiket. Itt a nyár nekünk is könnyebb ételek esnek jól, ezért normális ha a baba napközben csak ezt fogadja el vagy esetleg ezt is kér. Készüljünk tehát fel erre az esetre is. Tejcsivel a pocakban amúgy is édesebb az alvás, már ha sikerült alvásidőre időzíteni az utazást…
  • Engedj le, a gyerekek olyanok, mint a gumilabdák. Tök jól bírják az utazást, és a környezetváltozást. Ha sír a kocsiban vagy a repcsin nyugtatsd  meg, öleld magadhoz. Minden gyerek sírhat egy picit ezen ne stresszelj. Az pedig, hogy a szomszéd sorban dörmögő uriember mit gondol, az pedig legyen az Ő problémája. 
Élvezzétek a nyaralást, élvezzétek a készülődést és éljétek meg a nyaralást! Jó utat Mindenkinek!
Juhász Nóra , 2016. július 21.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X