A legviccesebb apás videók

A gyereknevelés során számtalan vicces helyzetet élhetünk át, anyaként és apaként is, de sajnos, ezeknek csak töredéke kerül megörökítésre. Pedig milyen jó is lenne visszanézni őket 5-10 év múlva, és nemcsak azért, mert nosztalgiázni jó, hanem azért is, mert olykor egy-egy ilyen videó elgondolkodtathat, utat mutathat – vagy egyszerre mindkettőt. Esetenként pedig még jót nevethetünk is rajta!

Személy szerint imádom az apukás videókat. Remekül megmutatják, milyen különleges kapcsolatuk van a gyerekeinkkel és egészen más szemszögből látják a gyereknevelést, mint mi, anyák – ami igazán üdítő. Ráadásul emlékeim szerint apuval lehet a legnagyobb bolondságokban részt venni.

Úgyhogy összeszedtem nektek a legviccesebb és legkedvesebb videókat apukákról és gyerekeikről.

Apával táncolni minden (lány)gyerek álma. Ez a cuki ikerpár például örömmel ropja apával, szinte repülnek, ha apa táncra perdül.

A gyerekei szemében apa a legnagyobb rocksztár! Ilyen lelkes rajongókat nehéz lenne máshol találni, ez az ikerpár például teljesen elolvad, ha apa előveszi a gitárját.

Az kétségtelen, hogy a bunyó az apukák terepe! Még akkor is, ha a bunyó egyik speciális ágáról, a karate-ról beszélünk. (Jó, tudom, hogy az nem bunyó, de azt hiszem, ebben a korban a gyerek úgyis ezt veszi le belőle. Meg hogy dőlni kell.)

Apával azért is jó együtt lenni, mert olyankor mindig jó a hangulat. Apa mindig ki tud találni valamit, amivel a gyereket jól elszórakoztathatja – és megnevetteti. Az is elég hozzá, ha hajlandó gurulni párat.

Időnként minden szülő háttérbe szorítva érzi magát – meg egyébként is, mindenki a gyerek kedvence szeretne lenni. Ha viszont felteszed a kérdést a kicsinek: Ki a kedvenced?, ne csodálkozz rajta, ha jól megviccelnek. Így járt ez az apuka is!

Minden családban előfordul, hogy a gyerek kettesben marad apával. Hogy ilyenkor mi történik otthon, az nem az anyákra tartozik – adjunk már terepet a fiúknak is -, bár ha ennyire vicces dolgok zajlanak, abból kár lenne kimaradni. Mission Impossible, ahogy egy apa látja!

Az adjunk terepet a fiúknak jegyében olykor az altatás is lehet apa feladata! Már csak azért is, mert szerintem egy ilyen apukának biztos, hogy évekkel később is hasonlóan meleg, gondoskodó és közvetlen kapcsolata lesz a lányával, mint ahogy ez az altatási procedúra zajlik.

És ha bármelyik anyatársam is azt gondolná, hogy egy apa képtelen a gyereknek frizurát csinálni reggel, az oviba menetel előtt, üzenném: a férfiak kreativitása határtalan! Nézzétek meg, hogy készít lófarkat egy utolsó porcikájáig igazi apuka!

Hogy mennyire határtalan az a kreativitás, arra remek példa ez a videó. Egyben remek IKEA-hack is, nem kevés kényelmi szemponttal. Szülőnek, babának egyaránt.

De nézzétek csak, milyen kreatív megoldást talált ez az apuka az éppen dackorszakos gyerek nevelésében! Nem izomból próbálja lenyomni a gyerek torkán az akaratát – annál sokkal rafináltabb. És igen, eléri, amit akar!

Nálatok miben kreatív apa, és mi a kedvenc közös foglalatosságuk a gyerekkel? És ha van még olyan videó, amit nagyon szerettek, mutassátok meg kommentben!

Szilágyi Diána , 2013. június 14.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó