A világ legbénább Mikulása

Múlt héten egy olyan játékot hirdettünk, aminek során Ti küldhetettek nekünk vicces, Mikulásnak írt-rajzolt leveleket vagy történeteket, mi pedig a legnépszerűbbnek három mesekönyvet ígértünk. De úgy tűnik, hogy mindenkinél tökéletesen teljesít a Mikulás, és a gyerekeknek sincsenek extra kívánságaik vagy mókás kívánságlistái, mert csak egy, azaz egyetlen pályamű érkezett. Így Ayse történetét rögvest nyertesnek is hirdetjük, és három mesekönyvvel jutalmazzuk!

- Anyu, az én ablakomba tegyük a csizmámat!

- Hát persze. - mondom, gondolatban félresöpörve a férjem szeme villanását, ami annyit tesz, hogy jobban járnánk, ha a nappali ablakába kerülnének a cipőcskék. Kényelmesebb lenne, de hát ennél egyszerűbb a világon nincs, mint két téli álmot alvó medve mellett beosonni a szobába és becsempészni az ajándékot a csizmákba. És a medvécskék reggelre kelve rögtön megpillanthatják a meglepetést.

Az elképzelés természetesen léket kapott. Mert a medvék helyett két izgága nyulacska fogadott, akik arra a kis neszre is felébredtek - igaz begyógyult ürgeszemekkel -, ahogy mi szülők éjfél körül a hálószobák felé közeledtünk kezünkben a csomagokkal. Nem buktunk le. Viszont új haditervet kellett szőni.

Beállítottam hát az órát egy éjjel fél kettes csendes rezgésre. Idegességemben az óra előtt ébredve először is puma léptekkel felderítést végeztem, hogy alszanak-e már gyermekeink. Nem volt könnyű dolgom, a gyerekszoba padlója ugyanis el volt aknásítva markolókkal, kockákkal, autókkal. Körülbelül olyan feladat volt ez, mint a híres filmjelenet, amikor Angelina Jolie jó előre begyakorolt mozdulatokkal átjut a bank lézersugarakkal teleszőtt akadálypályáján a széfig.

Igen ám, de én nem gyakoroltam, és termetem is inkább a Télapóéra emlékeztet - ráadásul a kezemben levő zacskók csörögtek észveszejtően. Különösen a páncélos felszerelést rejtő zacskó.

Már régen izgultam ennyire. Bérlet nélkül utazni a BKV-n ehhez képest kiskutya füle. Lassan azért elértem a célt. Hopp, sikerült belecsúsztatni a csizmákba az ajándékokat, rendben, a páncél és a hímzőkészlet is megérkezett! Na, még ezt a vágy régi tárgyát, ezt a hópehely alakú lyukasztógépet még ideteszem...

Már épp vállon veregettem volna magam, hogy megy ez-megy ez, mert innen már könnyű dolgom van, ha fel is ébred a leendő páncélos lovag és a hímezgető hercegkisasszony, már van indok, csak meg akartam nézni, vajon megjött-e a Mikulás. Hát nem szabad előre örülni, a kézigránát súlyú lyukasztó kicsúszott a kezemből, rá a radiátorra. Akkorát döndült a tökéletes éjszakai csendben, mint az ágyúlövés. A családom viszont valahol a téta-álom szakaszban járhatott már, meg sem rezdültek. Végül is, mélyalvási tesztnek beválna a módszer.

Visszafelé osontomban majd kiugrott a szívem a helyéről. Az órán láttam, hogy ez a körülbelül tízméteres útszakasz negyedórámba került.

Ayse

Ayse , 2011. december 07.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2011 12 08. 13:17
Hát ezt Néró sem csinálhatta volna jobban....
→ válasz erre
2011 12 08. 14:39
dia
:D
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó