Ha megnyílik otthon a szépségszalon

Amiben a legjobb mesterfodrászok, kozmetikusok, sminkmesterek és manikűrösök dolgoznak - egész pontosan a gyerekeink. Merthogy nincs az a lánygyerek, aki ne adózna csodálattal a kozmetikaipar nyújtotta lehetőségek előtt.

Nálunk például külön anya-lánya napok keretében történtek-történnek ezek a dolgok, általában hétvégén. A gyerek először úgy 3 éves kora körül mutatott érdeklődést a sminkes táskám és a körömlakkjaim iránt, és hogy ne keljen lába a kedvenc darabjaimnak, inkább az a konszenzusos megállapodás született, hogy péntek délután, mikor hazaértünk, kifesthetjük a körmeit. Jobb napokon a rúzsaimat is kipróbálhatta.

Ez tökéletesen kielégítette az igényeit egy ideig. Majd jött a következő lépcső: anya, most téged festelek ki! Naná, hogy ez lett a kedvenc játék. Szigorú szabályozással: csakis otthoni viseletként vagyok hajlandó az általa készített sminkeket viselni. Amik persze, mind csodálatosak lettek, kellőképpen kiemelték arcom természetes szépségét. Hát még a körmeim! Olykor az ujjbegyemtől a könyökömig pompáztam a szivárvány minden színében...

Valahogy úgy, mint az alábbi képeken látható anyukák, akiket szintén kislányuk festett ki - arcon és körmön.

Most, hogy a gyerek már majdnem felnőtt és egész profi sminkessé avanzsált, nosztalgikus élmény látnom ezeket a képeket és fejben átélni újra azokat az együtt töltött, sokat beszélgetős, nagyon röhögős pillanatokat. Lényegtelen kis semmiségnek tűnhet ez, de egytől-egyig fontos kis emlékek - mindkettőnknek.

Nektek is megvannak az ilyen anya-lánya tevékenységeitek? Szoktatok smink-partit tartani?

Szilágyi Diána , 2014. november 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó