Ki neveli a gyerekemet?

A focihoz és a gyerekneveléshez mindenki ért. Össznépi játék ez, ahol mindenki feljogosítva érzi magát, hogy hozzáértőbb legyen bárkinél. A gyereknevelésbe beleszólni közösségi feladattá vált.

Mégis, ki neveli a gyerekemet? Nézzük csak.

1. A védőnő

Anyuka, ez a gyerek nem jól fejlődik. Nézze csak, itt a táblázat, eszerint 123 g-ot kellett volna az elmúlt héten híznia és 1,48 cm-t nőnie. Ehhez képest csak 119 g-ot hízott. No jó, nőtt 2,01 cm-t, de valószínűleg az sem normális. Adjon neki több tápszert. Ne szoptassa annyit, elkényezteti és szexuálisan fusz.., fruf…, szóval nem lesz normális sose.

2. Az utca népe

Jajj, de aranyos kislány vagy, nahát, üngyüli-büngyüli! Hogy kisfiú? Akkor miért öltözteti sárgába? Mi baja magának a kékkel? Nem fél, hogy majd homokos lesz?! Micsoda anya az ilyen!

3. A szomszéd néni

Aranyoskám, szedtem maguknak egy kis paradicsomot, adja oda a babusnak egy kis krumplival, szeretni fogja. Hogy nem eszik paradicsomot? Aztán már miért nem? Magam termeltem, nem vegyszeres ez egy csöppet se. Micsoda újkori marhaság, hogy nem ad paradicsomos krumplit egy 4 hónaposnak… Bezzeg az én gyerekeim ezen nőttek fel, sose volt semmi baja egyiknek se… Éheztetni ezt a szegény kisbabust, nahát.

4. Anyós

Kislányom, úgy örülök, hogy látlak benneteket, add ide azt a gyereket. Mit hozott a nagyi a drága kisunokájának, na néééézd csak, egy csörgőőőő! Itt kell felhúzni, ugye milyen széééép hangja van! Kislányom, hol az a rágóka, amit a múltkor hoztam? Hogy kilyukadt? Hát mit műveltél vele? A legkedvesebb árusnál veszem nektek a piacon mindig, biztos, hogy nem a minőségével volt baj. Biztos kimikróztad. Mert te mindent kimikrózol. Én meg hiába veszek az én drága kisunokámnak ilyen szép villogós, színes játékokat, sose látok egyet se, amikor jövök, hát így becsülitek ti meg az ajándékot? Pedig én csak jót akarok, mindig csak jót…

5. A gyerektelen barátnő

Megmondom neked az őszintét, veled már nem lehet semmi értelmesről beszélni. Tudom, hogy ez most nem fog tetszeni, de ne is haragudj, én megmondom őszintén, te már semmi másról se tudsz beszélni, csak a gyerekedről. Jó, persze, aranyos, meg minden, de nem kéne állandóan vele lenned. Van élet a gyereknevelésen kívül is. És már 6 hetes, simán itt hagyhatnád néhány éjszakára anyádnak vagy a férjednek, mi meg elléphetnénk valahová bulizni. Annyira ciki, hogy folyton a ciciden lóg, komolyan, egy cigit nem bír melletted elszívni az ember. Kisanyám, lazíts már egy kicsit.

A sor még minden bizonnyal folytatható: nálatok ki akarja még nevelni a gyereketeket?

Zsuzska

Zsuzska , 2012. augusztus 22.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(4 hozzászólás) 

2012 08 23. 05:48
Szerintem a gyerekes barátnő viszi a pálmát. Az aztán meg tudja mondani a másiknak a tutit.
→ válasz erre
2012 08 23. 11:32
Anno én férfiakkal dolgoztam együtt, egy szem nőként. Na ők, akik az életük 70%-át a munkával töltik, tudnak még jobbnál-jobb tanácsokat adni.
Nálam még anyósék voltak a nagy megmondók, pedig a férjemet úgy nevelték fel, hogy óriási különbséget tettek ő és az öccse között. Alig kapott valamicske szülői szeretetet, de nekünk állandóan osztani akarták az észt.
→ válasz erre
2012 08 23. 11:45
A védőnői szolgálat nálunk egy guriga t@knyot sem ér, bocsánat a tájszólásért. Az első gyerekem koraszülött volt, de egyszer sem jött ki, tanácsot sem adott, ha kérdeztem, kitérő, vagy semmitmondó válaszai voltak. A legtöbbet anyukám segített, de ő mindig úgy kezdte, hogy "kislányom, ti 30 éve voltatok kicsik, meg nekem fiam nem volt, de én így, vagy úgy csináltam." Soha nem azt mondta, hogy így csináld. A mai napig, ha vigyáznia kell a fiúkra, megkérdezi, hogy mit adhat nekik, mit szabad nekik.
→ válasz erre
Összes hozzászólás (4) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?