Hogyan élvezhetjük az ünnepeket várandósan? - 2.rész

Pici változtatás a társasági életedben, kicsit nagyobb kiszolgáltatottság a környezetednek, egy csinos karácsonyi gönc és egy forró ünnepi koktél… Cikkünk első részében ezekről írtunk. Na de mi segíthet még élvezhetőbbé tenni a karácsonyt?

5. Vásárolj online

Kilométereket – órák hosszát gyalogolni a megfelelő ajándékok beszerzése érdekében; ez most kicsit kilőve, a cipekedéssel együtt. Ha a párod bevállalja, menjetek együtt a beszerző körútra, és amíg Te egy-egy bolt után beülsz forró csokizni, Ő elszalad még néhány csomagért. De még praktikusabb megoldás a netes vásárlás. Az ünnepek közeledtével extra kedvezmények várnak, és a kiszállítási idő is kedvezőbb néhány webáruházban.

6. Egyél gyakran és keveset

Pár óránkénti, kis adagok elfogyasztásával elkerülheted a kellemetlen gyomorégést, és egyéb emésztési problémákat. A plusz kilók ellen is véd ez a módszer; sem a karácsony, sem a terhesség miatt nem kell, hogy túlzásokba ess kajaügyileg. Mindig hallgass a testedre, hiszen jól tudja, mit akar; mikor milyen vitaminokra, ásványi anyagokra, energiára van szüksége.

7. Igyál sok vizet

A fűtött, meleg szobában egyébként is könnyebben megszomjazik az ember (ám sokszor ezt már csak a kínzó fejfájásból vesszük észre). A karácsonyi sürgés-forgásban, kiesve a mindennapi rutinból, könnyen megfeledkezhetsz a hidratálásról; ezért legyen a kezed ügyében egy pohár (vagy egy kis üveg) víz.

8. Légy felkészült

Mindig tudjon róla a párod, merre jársz, és tegyél a gyorshívó listára több számot is, hogyha vészhelyzet van, vagy „itt az idő”, mihamarabb segítséget tudj hívni. Az ünnepek alatt nehezebb orvost, mentőt riasztani, ezért a családi segítség felbecsülhetetlen. Ja, és vidd magaddal mindenhova a mobilod! J

9. Hozz be egy új hagyományt

A következő karácsonykor már a pocaklakó is veletek ünnepel, azonban új ünnepi tradíciók kialakításához nem kell egy évet várnod; kezd el most! Legyen szó egy karácsonyi filmről, vagy zenéről, egy jellegzetes új dekorációról, mind-mind összehozzák a családot és valódi, meghitt pillanatokat okozhatnak.

Reméljük, tippjeinkkel sikerül megkönnyíteni az adventi időszakot és a háromnapos ünnepet. Nem kell túlszervezni a dolgokat, sem a tökéletességre törekedni; most inkább kettőtökre koncentrálj.

Plézer Panna , 2016. december 15.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?