Hogyan élvezhetjük az ünnepeket várandósan? 1. rész

Nem elég, hogy sokan egyébként is kívánósabbak ebben a bizonyos kilenc hónapban - ahogy közeledik a karácsony, egyre több a kísértés is; munkahelyi partik, szaloncukor- és mézeskalácshegyek mindenütt… De az ajándékok beszerzése sem olyan egyszerű nagy pocakkal. Többek között ezekben a kérdésekben próbálunk meg most segítséget nyújtani.

Egy a lényeg: ne arra koncentrálj, hogy mikről kell lemondanod idén télen, mit nem ehetsz-ihatsz; inkább csak azokkal foglalkozz, amiket nyugodtan túlzásba vihetsz – az állapotodra hivatkozva. Például ilyenkor, ebben a hűvös, szeles, sötét, csapadékos évszakban, amikor mindenki szívesebben maradna otthon, zsenília zokniba, meleg takaróba burkolózva, a termosztátot jól feltekerve: Te meg is teheted, teljes lelki ismeret furdalás nélkül – és az alábbiak is segítik az ünnepre hangolódást.

1. Válts alkoholmentes koktélokra

Bármerre jársz a városban, mindenütt díszes vásárok, jellegzetes kürtös kalácsos- forralt boros illatok fűszerezik a levegőt. Ha mindez nem okoz émelygést, kicsit összeszorulhat a szíved, hogy nem kortyolhatsz az átmelegítő forralt borból vagy egy ízes pálinkából… Mert bár nincs arra vonatkozólag egyértelmű orvosi vélemény, hogy a terhesség alatt mennyi alkohol fogyasztása megengedett (egyesek szerint 1-1 deci bor nyugodtan belefér), mi nem ajánljuk, hogy pont egy ilyen vásárban kísérletezz.

Inkább készítsd el otthon a saját „szívmelegítőd”; tégy a fekete teádhoz aszalt gyümölcsöket (fügét, szilvát, almát), narancsot, citromot, mézeskalács-fűszerkeveréket, és édesítsd mézzel.

2. Az ünnepi hangulathoz karácsonyi szettre is szükséged lesz

Bizony! Ugyan a pénz tényleg nem boldogít, de néha a legjobb érzés új göncöket venni belőle. Igenis megérdemelsz egy csinos, előnyös ünnepi rucit! Hozzá esetleg karácsonyi körmök, frizura, egy kényelmes cipő… Ajánlom a kuponos oldalakat, amik segítségével mindezt pár ezer forintból kihozhatod. Siess, mert már nagyon közel a karácsony!

3. Ne szégyenlősködj, ha segítségre van szükséged!

Kérj segítséget a dekorálásban, ünnepi nagytakarításban, a párodtól. A porszívózással járó hajolgatás – főleg a 3. trimeszterben- nem olyan egyszerű, de a magasan lévő helyek portalanítását is bízd rá. Egy kellemes zene és akár még szórakozásnak is felfogható a házi munka (én olykor régi kabaré felvételeket teszek be közben).

Szervezz önkiszolgáló „batyu” partit, mindenki hozzon valamilyen finomságot – így Neked is maximum egyfélét kell készítened!

4. Szelektálj a közösségi események közül

Nyugodtan mondj nemet egy közösségi programra, ha épp fáradt vagy, vagy inkább egy kényelmes otthonkában bújnád a kedvenc könyved, magazinod – előfordulhat, hogy néha túl sok a nyüzsgés most Neked. Töltődj fel, hogy azokon a családi összejöveteleken, amik igazán fontosak, 100%-osan ott tudj lenni. Ne szégyelld bevallani, hogy hamar elfáradsz és gyakran kell pihit beiktatnod.

Plézer Panna , 2016. december 13.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?