Címke Szeptember

Akár 30 százalékkal csökkenhetnek egyes óvodák fűtési költségei

       A Trilak Festékgyártó Kft. jóvoltából országszerte 10 óvoda kapott speciális hőszigetelést, a tavaly meghirdetett pályázatra összesen 151 intézmény jelentkezett        Az energiamegtakarítást célzó program során a... »

ABCD - immunrendszer erősítés vitaminokkal

Így ősszel mi más járhatna a fejemben, mint az immunerősítés és a vitaminok. Talán ez az a téma, ami a szeszélyes időjárásban minden anyukát foglalkoztat. Jön a náthás, köhögős időszak, amikor nem elég a gyerekek öltöztetésére... »

Iskolakezdés

Büdösbogár-effektus. Valami ilyesmit produkált Zalán, amikor néhány héttel ezelőtt felpróbálta a vadonatúj iskolatáskáját, persze dugig pakolva a tanszerekkel, és hanyatt vágódott a nappaliban, keze-lába meg kalimpált az ég... »

Kisfiú stílus, az iskola első napjára - Petrától

Az  évnyitóra az iskolákban előírás a fehér felső, fekete alsó. Mi lenne ha a hosszú nadrágot lecserélnék rövidre? Hiszen a jelenlegi hőmérséklet indokolná. Lehet gyermekünk akkor is az évnyitóhoz illő öltözékben, ha a... »

Óvodai beszoktatás - Mivel segíthetjük az óvodakezdést?

Nemsokára jön az õsz, vele együtt az elsõ hulló levelek, és sok családban az elsõ óvodai napok. A kiscsoportosok szobája nemcsak kicsit elkámpicsorodott gyerekkel lesz ilyenkor teli, de aggodalmas, olykor kétségbeesett... »

Szűrések és mérések az óvodában

A gyermekek későbbi tanulási nehézségeinek, zavarainak megelőzése céljából már az óvodában elkezdődnek a különböző szűrések. Sokszor a szülők nem is tudják, hogy gyermeküket „felmérik”, ha pedig tudják, nem minden esetben... »

Kenyérsütéstől a Zöld Ovi Programon át az iskolakertig avagy mi születhet egy tudatos szülő lelkesedéséből

Kedves közhelynek tűnik, hogy a szülő bármire képes a gyerekeiért - sok példát látunk rá, a magunk módján mindannyian próbálkozunk. Időnként felbukkanak olyan szülőtársak, akik energiája, lelkesedése, elhivatottsága... »

Ingyen étkeztetés a bölcsődékben és óvodákban szeptember 1-től. Kiknek jár?

A parlament kiterjesztette az ingyenes óvodai, bölcsődei étkeztetést.  Hogyan állapítható meg az ingyenes óvodai illetve bölcsődei étkeztetés jogosultsága? A törvény módosítás értelmében kinek kell továbbra is fizetnie?... »

Iskolába készülünk

Tíz perc múlva szeptember lesz, tehát nem tudjuk elkerülni az iskolakezdéssel való szembenézést. Akár várjuk, akár nem (én igen!), bizony rögtön becsengetnek, nekünk pedig immár három iskolás gyerekünk van. Mikor nőttek így... »   1 hozzászólás

Az óvoda hatása a gyerekre

Nagy dolog óvodásnak lenni, egészen más minőségű életet jelent a mindennapokban. Arra gondoltam, hogy vegyük át pontokba szedve, milyen változásokat okoz a gyerekben és a viselkedésében az, ha óvodába kerül. Legyenek azok a... »   1 hozzászólás

Ebéd az óvodában

Akik most kezdték az óvodát – esetleg a bölcsődét -, nyilván aggodalmaskodnak rajta, vajon eszik-e a gyerek rendesen napközben? És persze, az sem lényegtelen, hogy vajon mit eszik? »   9 hozzászólás
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó