Babanapló 1. – Vírus vírus hátán

Ha most rajzban kéne visszaadnom a jelenlegi állapotunkat, akkor kölcsönvennék valamelyik Tom és Jerry rajzfilmből egy zárójelenetet, amelyben macska és egér fergeteges harcának végén szegény Tom saját romjaiba zuhan össze, majd a sitthalomból, amivé vált, csendesen felnyújt egy fehér zászlót, és tétován meglobogtatja... Vírus vírus hátán.

Teljesen meg vagyok döbbenve, mert családilag nem jellemző ránk, az utóbbi időben meg szerencsére még annyira se, de most egy hónapon belül a harmadik betegség ért el, természetesen a legjobbkor. December 23-án jöttünk haza Csongorral a kórházból, 29-én lett skarlátos Marci, két napra rá Regő. Amikor már megnyugodtam, hogy ez egy jól kezelhető betegség, nincsenek is olyan rosszul, Csongor se kapta el, lejárt a tíznapos elkülönítés is, na, ezután két nappal lett kiütéses Regő. Orvos, diagnózis: lepkehimlő. Újabb félelem, mi a csuda ez, mit okoz, ki fogja elkapni? Csongort megint különítsük el? Újszülöttekre veszélyes? És vajon meddig véd az anyatej?

Ezt is túléltük, senki se kapta el, az is rejtély, hogy Regő honnan szedte, hiszen pont most volt tíz napig karanténban. Mindegy is, elmúlt, a kiütések eltűntek, így aztán, hogy ne unatkozzunk, Marci hazajött az iskolából és kihányta az ebédet. A remény hal meg utoljára – biztos csak elrontotta a gyomrát. Ő maga is azt mondja, hogy csak túl gyorsan evett.

De ami azután következett, az nem erre vallott. Nem részletezném, biztosan kismamák is olvasnak, meg más érzékeny gyomrú olvasók, szóval ez nem gyomorrontás. Diéta, folyadékpótlás – estére ijesztően nézett ki a gyerek! - elkülönítés, az eddigi legszigorúbb, külön szobában alvással. Ennek az is oka, hogy a galériaágyról nem ért volna le időben, ha éjjel menni kell, de az is, hogy ha ezt elkapják a kicsik, szinte biztos a kórház, már Marci állapotából következtetve.

Másnap, harmadnap jobban lett, már kezdtem újra bizakodni – de nem, ez a vírus nem adja ilyen könnyen magát. Végül mindenkin átment, a sorrendben Regő, aztán az apja, aztán én és végül anyósom következtünk, ki jobban, ki nehezebben viselte. Én meg beteget ápoltam és szép sorban mindenkiért nagyon aggódtam. Csongorért még most se múlt el teljesen az aggódásom, bár most már, ha jól számolom, második napja annak, hogy mindenki javulóban van. De hogy mit művelhet egy újszülöttel egy ilyen... Bele se akarok gondolni.

Valamivel talán a tejem is kevesebb lett, mert Csongor most óránként-másfél óránként ébred és eszik éjjel, biztos szaporít, legalábbis remélem, mert akkor csak pár napig tart. A fejést felfüggesztettem, vázoltam tejtesónk anyukájának a helyzetet. Energiám se lenne hozzá, Csongor elől se akarom elvenni, amíg vissza nem áll a mennyiség, nem beszélve arról, hogy a saját babámat védi, de máséval vajon hogy van ez? Viszont az előző napról maradt lefejt tejet így megkapta Regő immunerősítésnek, talán ezért is viselte könnyebben.

Cserébe a jó hírek: Csongor elmúlt egy hónapos – nem hihetetlen? - és meghaladta az öt kilót, 5080 gramm volt egy nappal a hófordulója előtt. Igen komoly combjai vannak. Marcinak szuper lett a félévi bizonyítványa. A betegségeket pedig remélem, idénre letudtuk!

Timi

Timi , 2012. január 24.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(3 hozzászólás) 

2012 01 24. 19:51
Timi! Szerintem, amíg szoptatsz, nem lehet baj ezekkel a hányós cucokkal, esetleg a rota csinálhat zűrt. Nekünk tavaly előtt 3x volt, a kicsi elsőnél 4 hónapos volt, a másodiknál 6. Gyakorlatilag csak szopott mindkettőnél és semmi baja nem lett. Második alakalommal én is elkaptam, majd jött a következő, amikor 8 hónapos volt , dec.24-én délben, és akkor már ő sem úszta meg :( 2 nap infúzió és tönkretette az egész hozzátáplálásunkat, nagyon sokáig küzdött a gyomra. Közben apa otthon ápolta a nagyobbat, illetve magát. De nálatok nem lesz ilyen!
Jobbulást!!!!!
→ válasz erre
2012 01 24. 22:10
Köszi :) Marcinak akkor volt rotája, amikor majdnem kétéves volt, még szopott ő is, akkor csak azt fogadta el, ennek ellenére kórházba került. De most tényleg úgy néz ki, hogy megúsztuk :)
→ válasz erre
2012 01 25. 12:31
Jaj, még olvasni is rossz! Remélem most már nyugis időszak következik Nálatok!
Mi 2010-2011ben kaptunk be több vackot, az elsőnél 4 hós volt a Kicsi, Ő kezdte, fogalmunk sincs honnan, de 1 nap alatt kiszáradt, én benn lettem rosszul, másnap vittem be a Nagyobbat is, szóval kaptunk egy családi egyhetes telelést közös kórteremmel....Apa akkor megúszta, ez rota volt, de decemberben már hozta haza a calicit, na azt a gyereket úszták meg, majd tavasszal is hogy teljes legyen a kép, egy újabb calicink volt, itt megint mindenki elkapta....sztem amúgy a HF a legrosszabb, nagyon utálom, annyira le tud gyengíteni...

Szóval kitartást kívánok és sok sok tejcit most másodszor is!:-)
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?