Címke Főzés

Így vezesd be a gyereket a főzés világába

Már a legkisebbek is szívesen segédkeznek a konyhában. Ők még játéknak tekintik ezt a programot, szóval jó néhány dologra oda kell figyelni annak érdekében, hogy örömteli legyen a főzés a gyerekekkel. »

Túlélési gyakorlatok szülőknek: Főzz vacsorát a gyerekkel!

Vond be a gyereket, neveld önállóságra, vedd elejét a válogatósságnak! Okos tanácsok ezek, nincs is azzal semmi baj, a kérdés csak az, vajon mennyire életképesek. Mert hogy is néz ki egy vacsorafőzés a gyerekkel közösen?... »

MissGreen: A dolgozó anya túlélőkamrája hétköznapokra

Mindjárt 4 óra, el kéne indulni az irodából a gyerekekért. Elviszed még őket különórára, onnan 6 óra körül estek haza. Tanulni kell velük és valami vacsorát is össze kéne dobni. Ismerős szituáció? »   2 hozzászólás

Kőbaltás kismama - Tej nélkül a csontokért, mákolajjal

Még mielőtt bárki felhördülne, hogy ez a nő már megint megbuggyant: a mákolaj nem kábítószer, ahogy a mákszemek sem! Csak igen minimális mennyiségben tartalmaznak alkaloidokat. A gubó az, amiből készítik a morfiumot meg az... »   1 hozzászólás

Kőbaltás kismama - Édes élet cukor nélkül 3.

A sorozat harmadik részében egy számomra is új cukor helyettesítőről írok. Alapvetően szerintem bőven elég a szervezet számára az a cukormennyiség, amennyit a gyümölcsökből és a többi élelmiszer – természetesen lassan... »   3 hozzászólás

Kőbaltás kismama - Édes élet cukor nélkül 2.

Egy másik természetes édesítő a xylit, amelyet a nyírfa rostjaiban található xilánból állítanak elő, ezért nevezik nyírfacukornak is. Alapvetően megtalálható gyümölcsökben és zöldségekben is, ezért elmondható, hogy a xylit... »   3 hozzászólás

Kőbaltás kismama - Édes élet cukor nélkül 1.

Sokan kérdezik, hogyan lehet élni édességek nélkül. Szerintem nem kell, csak át kell rendezni a fejünkben és a konyhapolcokon a dolgokat. Ebben szeretnék segíteni ezzel a sorozattal, amiben azokat az alternatívákat szeretném... »   10 hozzászólás

Kőbaltás kismama – Kinek a kezében vagyunk?

Mára is valami paleosat szerettem volna írni, nagyon gondolkodtam is, hogy mi legyen. De egy ideje - amióta felhívták rá a figyelmemet, hogy már kellene - azon gondolkodom, hogy hol és hogyan kellene megszületnie ennek a kis... »   11 hozzászólás

Kőbaltás kismama - Nem minden hasznos, ami ehető

Azt mindenki tudja, hogy az emberiség történetében 8-15 000 évvel ezelőtt forradalmi változások történtek. Kialakult a földművelés és az állattartás. Ezt általában fejlődésnek szokták tekinteni, de a táplálkozásunk... »   4 hozzászólás

Kőbaltás kismama - Mit együnk és mit ne?

Igazából ugyanazokat az élelmiszerek kellene elkerülni a terhesség alatt, amik egyébként sem nagyon javaslok máskor sem. Ezek a finomított, gyorsan felszívódó szénhidrátok, feldolgozott élelmiszerek, hidrogenizált növényi... »   10 hozzászólás

Kőbaltás kismama - Miért éppen paleolit?

Sokat gondolkodtam, mivel is kezdhetném a Kőbaltás kismama-posztokat a Babaneten. Beszéltük, hogy írjak a babavárás és a táplálkozás összefüggéseiről, nem annyira a lelki változásokról. De a rengeteg ötlet után arra... »   2 hozzászólás

Sütőtököt az egész családnak!

Most van igazán a szezonja a jófajta sütőtöknek. Bár önmagában nem mindenki szereti - ki az íze, ki a textúrája miatt -, megfelelően elkészítve igazi ízélményt nyújt. »   5 hozzászólás

Hétköznapi konyhatündér - Torta helyett

Ma van a legkisebb gyerekem 6. szülinapja. Úgy alakult, hogy a családi köszöntés majd csak a hétvégén lesz esedékes, de mégsem hagyhattam süti nélkül a saját szülinapján! Ezért készült ez a piskótatekercs.   »

Hétköznapi konyhatündér - A nyár és az ősz határán

A barack, a szilva és a szőlő nekem mindig az ősz eljövetelét jelenti, amikor ezeket a gyümölcsöket esszük, már nem sok van hátra a nyárból. Nézzük, mi mindenhez kezdhetünk velük. »

Hétköznapi konyhatündér - Királyi reggeli

Reggelizz, mint egy király! tartja a mindenki által jól ismert mondás. Pedig a reggeli csak nyűg. Boltba kell menni, el kell készíteni –ja, nem is, legelőször azt kell kitalálni, hogy egyáltalán mi legyen a reggeli, ami... »   5 hozzászólás

Hétköznapi konyhatündér - Süssünk kólát!

Nem, Kedves Olvasó, nem ment a receptíró agyára a kánikula, csupán arról van szó, hogy a héten olyan receptúrákat kerestem nektek, ahol a sütőbe kerülő ételben kóla is van valamilyen formában. »   1 hozzászólás

Hétköznapi konyhatündér - A nyár ízei

Kutyameleg ide, hőguta oda, a nyár mégiscsak kiemelt szerepet kap a szívemben a bőséges zöldség- és gyümölcskínálat miatt. Nincs is jobb, mint friss alapanyagból készíteni az ételt. »

Hétköznapi konyhatündér - A gyerekek kedvéért

Nem lehet mindig tápláló és vitamindús ételeket főzni – illetve lehet, csak nem biztos, hogy sikerünk lesz vele. Néha szabad egy kicsit többet enni szénhidrátból is. »

Hétköznapi konyhatündér - Frissítő ételek

Kánikulában senki sem kívánja a robosztus, kalóriadús, forró ételeket. Ráadásul a konyhába se teszi be a lábát szívesen ilyenkor az egyszeri háziasszony, hiszen egy forrásban lévő leves, vagy sülő rántott hús mellett kész... »   6 hozzászólás

   1 2   

X
EZT MÁR OLVASTAD?