6 tipp, hogyan térhettek vissza az izgalmas szexhez szülés után

Az első néhány kimerítő hét után a legtöbb pár ismét elkezd kedvet érezni magában ahhoz, hogy újra átéljék egymással a szülés előtti testi örömöket. Az állandó kialvatlanság, a napi rutin és a 24 órás anya szerep azonban megnehezítheti a visszatalálást egymáshoz. Mielőtt bármibe belekezdenétek, érdemes figyelni néhány dologra.  

Pihenés. Nagyon fontos, hogy legyen erőtök egymáshoz. Ne tehernek, hanem örömnek éljétek meg a romantikázást és az erotikát, ez pedig csak akkor fog működni, ha legalább időnként lehetőségetek van arra, hogy kipihenjétek magatokat. Igyekezzétek megragadni az alkalmat, amikor a pici alszik délután, és ti is szusszanjatok egyet, aztán este mindent bele! Az is jó megoldás, ha este vele egy időben fekszetek, és kihasználjátok a kora reggelt arra, hogy egymást kényeztessétek.

Kapcsolj át anyuka üzemmódból! Amíg anyuka üzemmódban vagy, másra sem tudsz gondolni, mint a következő etetésre, a pisis pelenkákra és az állandó gügyögésre. Csupaszítsd le magad, vesd le az anyuka szerepet és változz vissza néhány órára olyan nővé, amilyen korábban voltál. Csak így tudsz koncentrálni a meghitt pillanatra, magadra és a párodra, s így tudod átélni a testi örömöket.

Kerülj újra formába! Sok nő számára gondot jelent, hogy a teste megváltozik szülés után, nincs kibékülve az alakjával és nem érzi jól magát a bőrében. Nem mindig könnyű megszervezni, de sokat segíthet, ha legalább heti egyszer eljutsz az edzőterembe. Már az érzés is, hogy teszel magadért valamit, sokat dobhat a közérzeteden. Ne feledd, ahogy belül érzed magad, az kívül is látszik! Kitartás, az eredmény nem rögtön fog látszódni, de idővel észleled majd a pozitív változást, ami még inkább motivál. Gyorsabb átalakulást hozhat egy új frizura, manikűr vagy a kozmetikus.

Legyen időd magadra, érezd, hogy végre te vagy a középpontban! Engedd meg magadnak az időt, amikor csak azzal foglalkozol, ami számodra fontos: legyen az olvasás, séta, sport, vásárlás, egy pihentető masszázs vagy bármilyen hobbi, amiben ki tudsz kapcsolni. Ha megleped magad valami új, szexi ruhával, fehérneművel, amiben jól érzed magad, az még inkább dobhat a hangulatodon. Akár el is küldhetsz róla egy sokat sejtető, de nem mindent mutató képet a párodnak, hogy tudja, micsoda új nő vár rá otthon munka után.

És most jöjjön a 6 tipp, amivel ismét izgalmas lehet a szexuális életetek:

 

  1. Flört

Vezessétek be újra a mindennapjaitokba a flörtölést, időnként küldjetek egymásnak erotikus tartalmú üzeneteket napközben! Ha nem csak a napi elintézendőket beszélitek meg telefonon, hanem felidéztek korábbi jó élményeket, vagy váratlanul izgató üzeneteket dobtok a másikra, tuti, hogy este könnyebben egymásra tudtok hangolódni.

  1. Randi

Emlékeztek még, milyen izgatottan vártátok az első randikat? Milyen jó volt készülődni, kitalálni, vajon mit vegyetek fel, amiben a másik igazán vonzónak, szexinek fog találni és legszívesebben már a vacsora előtt leteperne. Miért ne lehetne ezt sok év után újra bevezetni? Fogadjatok bébi szittert, vagy hívjátok el a nagymamát, és találkozzatok egy külső helyszínen. A titokzatosság mindig kíváncsiságot szül, a kíváncsiság pedig megteremti azt a vágyakozást, ami az elmúlt időszak kiszámíthatósága miatt talán már eltűnt a kapcsolatotokból.

  1. Csók

Felejtsétek el a papás-mamás puszit, és találjatok alkalmat arra, hogy elmerüljetek egy-egy izgató csókban. Ez lehet finom, lágy, vagy heves, szenvedélyes, a lényeg: érezzétek a szikrát, működjön ismét a kémia és a csók ne a köszönés jele legyen csupán.

  1. Fokozatosság

Egyesek a 6 hetes kényszerpihenő után már alig várják, hogy egymásnak essenek. De ha nem így van, az is teljesen normális! Ha úgy érzitek, még nem teljesen álltok készen, akkor fontos, hogy legyen meg a fokozatosság. Nem kell azonnal falnak döntős szexszel kezdeni. Egyébként is, egy kis ideig tartó várakozás, egymás húzása, az érzékek fokozatos felkorbácsolása még inkább feltüzelhet titeket. Nem kell mindig végigmenni az úton!

  1. Petting

A szex nem az aktusról kell, hogy szóljon, sőt! A testünk egész felületén számtalan érzékeny pont van, amelyek érintése kellemes érzést vált ki bennünk. Időről időre változhat is ezek érzékenysége, így mindenképp érdemes a megszokott útvonaltól eltérni. Fedezzétek fel ismét egymás testét, kezdjétek újra az ismerkedést szex terén is, és felejthetetlen élményben lesz részetek! A szex legyen játék és élvezet, ne a napi rutin része. Kísérletezzetek, variáljátok az érintés, a simogatás erősségét, kényeztessétek a másik testének minden részét, figyeljétek a visszajelzéseit. Ti magatok is meg fogtok lepődni, egy-egy új technika, érintés vagy csók egy nem megszokott testrészen milyen reakciót vált ki a másikban.

  1. Az újdonság ereje

Nemcsak az érintések, csókok változatossága hathat az újdonság erejével, de egy szokatlan helyszín vagy időpont is. Kezdeményezzetek főzés, mosogatás vagy egy délutáni szieszta közben. Ha van néhány szabad órátok otthon kettesben, próbáljátok ki a lakás különböző helyiségeit, vagy épp a konyhapultot, komódot, kanapét. Egy új fehérneművel vagy jelmezzel szintén lehet izgalmas pillanatokat teremteni. Nem szeretnél drágán beszerezni ilyen kellékeket? Légy kreatív, nézz körül a szekrényben, használj csupán egy kötényt a konyhában, vagy keress egy titkárnős szettet és vedd fel fehérnemű nélkül.

Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó

 

www.szaboszilvia.hu

+36 30 1900 865

Szabó Szilvia, 2016. július 28.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?