Címke Posztok

Nem árt odafigyelni, mit osztunk meg a neten a gyerekeinkkel kapcsolatban

A szülők gyakran tartják a szemüket a gyerekeik Facebook-posztjain, de arra már nem feltétlenül figyelnek, hogy ők maguk mit osztanak meg a közösségi médiafelületeken. »

Vágó Piros: Anya, engedj el!

Zalán a vakáció utolsó pár napjának valamelyikén barátokkal ment strandolni. A kis pénztárcájába raktunk pénzt, direkt nem a kísérő felnőttnek adtam, hogy tudja fizetni a strandolás költségeit. A lelkére kötöttem, hogy csak... »

Vágó Piros:Választás előtt

"Áiesz-áiesz-áité…"- a francia imparfait ragozását valamikor az 5.-6. osztály tájékán tanultam a Rajk László Általános Iskola (ma Gárdonyi Géza Iskola) francia tanárnőjétől, Márta nénitől. Ezt és még sok minden mást.... »

Vágó Piros: Zalán új barátja

A nyáron igyekeztünk Zalánnak szép élményeket biztosítani, hogy legyen neki is, nekünk is miből töltekezni a következő nagyobb pihenőig. Mindenképpen a nyár pozitívumai közé tartozik, hogy időközben bemacskásodtunk. Egy... »

Vágó Piros: Nyár a gyerekkel

Éljen, ÁCIÓ van! Már csak a VAK választ el bennünket attól, hogy kitörjön  a nyári szünet, rajtunk, szülőkőn meg a kb. 10 hétre állandósuló nyár-para…  Legalábbis a családok jó részében innentől indul a sakkozás, hová tegyék a... »

Vágó Piros: A Nagy Iskolaválasztó

Ha már a múltkor az oviválasztásunkat meséltem el, gondoltam, következzék az iskolai menetünk. »

A terhesnapló legutolsó bejegyzése!

Miután két napig rendszeresen keményedett a pocakom, majd egy napig semmi jele nem volt a szülésnek, nyugodtan feküdtem le aludni. »   1 hozzászólás

Vágó Piros: A környék legrosszabb hírű ovija

Nemrégen egy kis Nógrád megyei település egyik óvó nénijével beszélgettem. Elmesélte, hogy árgus szemekkel kell figyelniük, hogy a szomszéd település óvodáiban milyen újításokat, változtatásokat vezetnek be, mert ha nem követik... »

Ikernapló – Lemenni csecsemőbe

A gyerekek megtalálták a kezüket. Pontosabban felfedezték, hogy azok nem csupán arra valók, hogy a szájukba gyömöszöljék, hanem alkalmasak arra is, hogy a színes kis fityegő bigyókat a járókán megfogják. »

Terhesnapló 40. hét – Nem akar még kibújni...

Nem gondoltam, hogy erre a bejegyzésre is sor kerül még... Azt hittem, a héten már a szülésem történetét oszthatom meg Veletek. Ehhez képest mehettem újra a szülésznőhöz vizsgálatra. Ahelyett, hogy szülni mentem volna! »

Altatási mizériák

A múltkori tévézőshöz hasonlóan, ismét egy kényes témát hoztam, még pedig az altatást szeretném körbejárni. Rengeteg elmélet, tanács, tipp találja meg a kismamákat erről, nem csoda, ha sokan úgy járnak, mint én terhességem... »

Talán jó anya vagyok...

Marci lázasan készül az ovis anyák napi ünnepségre. Egyrészt abból szűröm le, hogy pár hete felváltva anyának, anyunak, édesanyámnak, anyukámnak, anyucinak hív, mikor melyik vers jut eszébe. Másrészt azok a spontán szavalások,... »

Vágó Piros: Anyaság – másodszor?

Az elmúlt pár hétben többször is nekem szegezték a kérdést, hogy mikor érkezik Zalán kistestvére. Miután évek óta nem volt téma a testvér, most megint elgondolkoztam rajta.... »

Ikernapló – Csipkerózsika és Örökmozgó

Rózi kislányom az első két hónapban egy álomszuszék volt, eszembe is jutott, hogy biztosan determináltam a gyermeket névadáskor, aminek következtében Csipkerózsika lett... »

Terhesnapló 41.hét – Vééégtelen várakozás...

Semmi. Ez a Kislány úgy döntött, hogy bent marad. Én pedig úgy döntöttem, hogy kisúrolom a fürdőszobát, sütök egy kicsit, vasalok. De erre sem érezte úgy a Kisasszony, hogy ki szeretne bújni... Szóval tehetetlen nyugalommal... »

Vágó Piros: Gyerünk a moziba be...?

Nemrég elmentünk megnézni a Visszatérő című filmet. Sejtettem, hogy számomra nem lesz sétagalopp, de a férjem kedvéért bevállaltam – végül kábé a film felét láttam csak. Végigültem ugyan, de a jó részét nem bírtam nézni. Sőt, a... »

Mi tévézős család vagyunk... Jöhetnek a kövek!

Ez egy olyan téma, amely megosztja a szülőket. Mi abba a tárborba tartozunk, akiknek nem volt határozott és kőbe vésett elvük arról, hogy egyáltalán nem engedik a gyerekeket tévézni. Nekem is megvannak a filmjeim, a gyerekeknek... »

Ikernapló – A megváltó alvás

Sokan kérdezték, hogy miért nem alszom napközben, és hogy miért nem kérek több segítséget. »

Vágó Piros: A "nemaddiga"–cipő: gondolatok a zsebpénzről

Volt nekem kislány koromban egy „nemaddiga” cipőm. A vicces névnek helyes a története is. Egyszer ugyanis nagymamám Alföldön élő testvérei eljöttek hozzánk látogatóba, és egyikük egy nagyobb összeget akart adni nekem zsebpénz... »

9 dolog, amit a szülők akkor tesznek, amikor a gyerek alszik. Vagy nem figyel oda...

A szülő dolga a példamutatás. Sokszor hatásosabb a jó minta, mint a (százszor) elhangzott szó. Persze jönnek a szabályok is, neveljünk, tereljük a gyermekünket, amely óriási felelősség. Mindig észnél kell lennünk, és ez bizony... »   1 hozzászólás

   1 2 3 4 5 6   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó