Címke Mese

Milyen hatással van gyermekünk fejlődésére az esti mese? (x)

A mesemondás már hosszú évezredek óta – pontosabban az időszámításunk előtti idők óta – jelen van az emberiség életében. Minden kultúrának megvannak a maga klasszikusai: míg Kínában A fehér kígyó legendáját ismeri meg minden... »

Pöttyös Panni 70 éves

70 éve kezdődtek Pöttyös Panni kalandjai és bár ennyi idő alatt sok minden változott, Pöttyös Panni történetei a mai gyerekeknek is legalább annyira kedvesek lehetnek, mint édesanyjuknak vagy nagymamájuknak annak idején. A... »

Peppa malac DUPLO-ruhába öltözött: jön a Lego csoport újdonsága a kicsik nagy örömére

A LEGO Csoport, a Hasbro és a Merlin Entertainments váratlan együttműködése egy igazán vidám és szeretett animációs sorozatot, a Peppa malacot kelti életre LEGO® DUPLO® formában! »

Ezért nincs tökéletes mesekönyv – dr. Vass Dorottea olvasáskutató 4 mesét elemez

Egy könyv nem lehet ártó, mert ha gyerekednek nem tetszik, akkor azt tudja jelezni feléd: belebeszél, felkel, elmegy. Hiszen sok energiát kell abba fektessen, hogy élvezetessé váljon számára a felolvasott szöveg. »

Alig volt nagyobb, mint egy jól megtermett lexikon!

Jó, tudom, ez túlzás, mert az unokám picit nagyobb volt - mezítláb, mint a Britannica Hungarica Nagylexikon két kötete - felállítva - egymás tetejére rakva. Két centivel. »

Így ültetheted el az olvasás szeretetének magját már egészen pici korban

Valószínűleg a legtöbb szülő azt szeretné, hogy a gyermeke szeresse a könyveket, és később olvasóvá váljon. Hiszen azt már tudjuk, hogy a mesélés és az önálló olvasás milyen sok pozitív hatással van a gyerekek érzelmi, értelmi... »

Meseíró pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

A családi és emberi kötődés és gondoskodás erősítése céljából a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) meseíró pályázatot hirdet Gyermekeink ajánlják - nagycsaládosok meséi II. címmel. »

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy meseprojekt...

Az Egyszer volt egy meseprojekt célja, hogy újra népszerűvé, szerethetővé tegye a közös meseolvasást mind a szülők, mind pedig a gyermekek számára.  »

Növeli a kötődést, fejleszti a gyerek fantáziáját és gondolkodását - A meseolvasás elképesztően fontos

Az egyik legnagyobb ajándék, amit a szülő adhat a gyermekének, hogy már kis korában elkezd olvasni neki, jóval azelőtt, hogy képes lenne megérteni vagy elolvasni a szavakat. A kisgyermekeknek és csecsemőknek való olvasás nagyon... »

Mi tévézős család vagyunk... Jöhetnek a kövek!

Ez egy olyan téma, amely megosztja a szülőket. Mi abba a tárborba tartozunk, akiknek nem volt határozott és kőbe vésett elvük arról, hogy egyáltalán nem engedik a gyerekeket tévézni. Nekem is megvannak a filmjeim, a gyerekeknek... »

Az évtized kedvenc meséi

Tíz megkérdezettből kilencen könyvből olvasnak mesét gyermeküknek, de közel minden második szülő saját képzelőtehetségét is segítségül hívja, fejből mesél.  »

Vágó Piros: meseajánló

Nagyjából tíz éve, még bőven Zalán születése előtt történt, hogy beleszerettem Finduszba, a zöld csíkos nadrágos macskába.  »

Ha a gólya hozná a babákat...

Nem vagyok nagy híve annak, hogy a gyerekek kérdéseire meseszerű válaszokat adjunk, miszerint a kisbabák úgy lesznek, hogy a káposztaföldön találják a szülők, netán a gólya hozza. De ez a Pixar animációs kisfilm mégis olyan... »

Egy mesekönyv születése

Egy mesekönyv elkészítése kimondottan izgalmas feladat. A Bringamesék című könyv kapcsán abban a szerencsében volt részem, hogy nem csak mint író vehettem részt benne, hanem a folyamat minden apró kis mozzanatát... »

Hogyan születtek gyerekkorunk meséi?

Nyilván egy-egy népszerű mesefigura kitalálójától lépten-nyomon az kérdezik, hogyan jutott eszébe a mese, kiről-miről mintázta? Most bepillantunk a kulisszák mögé, meglessük, hogyan jött létre a Kisvakond, Lolka és Bolka,... »   18 hozzászólás

Különleges gyerek - meseíró pályázat

Ha egy mesében egy gyermek áll a középpontban, akkor többnyire a történet során átlagos gyerekek nőnek fel a kihíváshoz - ők barátkoznak az oroszlánnal, ők szállnak szembe a gonosz varázslóval. »   1 hozzászólás

Meséljünk a gyereknek!

Amikor annyi mesecsatorna elérhető, olyan sok gyerekeknek szóló DVD közül választhatunk, talán hajlamosabbak vagyunk háttérbe szorítani a mesélést. Pedig nagyon fontos lenne, hogy az esti mese ne maradjon el. »

Túl rémisztőek a mai gyerekeknek a klasszikus mesék

Legalábbis a brit szülők ötöde ezt állítja, de olyan erős meggyőződéssel, hogy inkább nem is terheli velük gyermekét. »   16 hozzászólás
X
EZT MÁR OLVASTAD?