Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,

szerintetek abból lehet baj, ha nem védekeztünk és csak kb 2 hete szedek fog.gátlót? Ha teherbe esnék az a magzatra nézve káros lehet?
És ha van tapasztalatok a fent említett problámámmal kapcs. kérlek benneteket, hogy írjátok meg!
Köszönöm előre is!
Lara
Lara
 


Szia Lara!
A leveledben nem írtad milyen fogamzásgátlót szedsz most és hogy tul.kép. milyen hosszú időszak volt, amíg nem védekeztetek.Bár szerintem a fogamzásgátló tabletta szedés megkezdése előtt jó lett volna elvégezni egy bármely gyógyszertárban kapható terhességi tesztet(Már a 3 napos terhességet is kimutatják elvileg). A tablettáról:Ha pl.Continuint szedsz-amellett bizony már jó páran teherbe estek és születtek is egészséges babák- tudomásom szerint.Az esetleges terhességről: Szerintem egy egészséges szervezet egészségesnek indult terhességét egy pár (már beszedett)fog.gátló tabletta nem tudja olyan mértékben károsítani, hogy az embrió elhaljon vagy súlyos károsodást szenvedjen.Tehát ha esetleg terhes vagy, akkor minden valószínűség szerint egészséges babát fogsz szülni.
Névtelen
 


Szia Névtelen!

Köszönöm gyors válaszodat amit most szedek a Harmonet, állitolag gyenge.
Teszt negativ.
Bár már nagyon szeretnék babát, de ugy gondolom hagyom hogy minden a maga idejében ...
Természetesen azt szeretném, ha kb.hat hónapos Harmonet szedés után legalább három szünetmentes hónapra rá teherbe essek.Ezt szeretném és kívánom, hogy mindenki így gondolja végig, ne adja fel!
Mindenkinek jó egészséget és türelmet kívánok!
Lara
Lara
 

 
 

Kedves Erazmusz!

Örömmel látom, hogy még mindig itt "praktizál", annak idején (úgy 2 és fél éve) én is kérdezgettem Önt különböző dolgokkal kapcsolatban.

Van egy másfél éves kisfiam, és szeretnénk a következőt. Múlt év decembere óta "próbálkozunk".
Van pár problémám, megyek is orvoshoz 2 hét mulva, de a kíváncsiságom nem hagy nyugodni, ill. szeretném tudni, mi várhat rám.
A legutóbbi két ciklusom 46, ill. 51 napos volt. A hőm folyamatosan alacsony, magyarán (szerintem) valószínűleg nincs peteérésem. 2 hónapja tenyésztés alapján hüvelyi bakteriális fertőzést és gombásodást állapítottak meg, kaptam rá Clion kúpot. Egyedüli panaszom a sűrű, sok folyás volt, de semmi viszketés, ill. egyéb tünet nem volt. Ezen a kúp-kúrán túl vagyok, folyásom még mindig van, de továbbra sincs semmi más panaszom.
Doktornő, mire számíthatok, ha orvoshoz megyek? Clostilbegyt-kúra, vagy valami erősebb? Esetleg ciszta, PCO? Gyulladás, esetleg petevezeték-elzáródás? Hormonális probléma?
Magyarán azt szeretném megtudni, hogy az orvosom helyében Ön hol kezdené a kezelésemet. Szeretném tudni, mire számíthatok az orvosomtól, nem szeretném, ha csak "legyintene" a problémára, és csak türelemre intene.

Doktornő, előre is megköszönöm a válaszát,
üdvözlet:
Beja
 
 


Kedves Erazmusz!

A kerdesem a kovetkezo: Meg szoptatok, 14 honapos a kislanyom, most Tinidazole-t irt fel a doktornom, de bele van irva, hogy szoptatas alatt nem szedheto, azert bevehetem? Az orvosom tudja, hogy szoptatok. A masik kerdesem, hogy pont meg is jott, azert bevegyem most a gyogyszert, vagy varjam meg, hogy elmuljon.

Koszonom a valaszodat.
Kati
 


Kedves Erazmusz!
Érdeklődnék hogy a Gynevac kúráról.Segíthet e nekem a teherbeesésnél:30 éves vagyok,2002 januárjában volt egy spontán vetélésem, most januárban méhenkívüli terhességgel műtöttek, fertőzésem egyszer volt 2 évvel ezelőtt(uszodában szereztem).Van e a kúrának mellékhatása, vagy ellenjavallata?Lehet e a kúra végzése közben próbálkozni? Várom mielőbbi válaszát!Köszönöm
Weri
 
 


Kedves Weri!
Ilyen előzmény után nagyon jó volna megkapnod a Gynevac kúrát férjeddel együtt. Mellékhatása: az esetek nagy részében 24 órán át izomláz szerű fájdalom a combba sugárzóan. 1-2 ezerből egy esetben láz (főleg, ha rossz helyre adják). Ellenjavallata: csak a formalin vagy thiomersal túlérzékenység.

Kati!
A Tinidazole-t valóban nem szabad bevenni szoptatás alatt.

Beja!
Én hormonvizsgálatokkal kezdeném és Gynevac kúrával a férjeddel együtt. Ilyen eetben mindig ezzel kezdem.

Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmusz!
Most fedeztelek fel és már kérdeznék is. Én 16 hónapja szültem, és kb 4 hónapja jött meg ismét a menzeszem. De most 18 napra újra megjött. Az anyukámról másfél éves koromban kiderült, hogy méhnyakrákja van, és most rettegek, hogy én is beteg vagyok. Szerinted a 18 napos periódus mitől lehet?
Várom válaszodat.
Bea
 
 


Kedves Erazmus,

Kérlek írd meg véleményedet hogy PCO s cisztákat ki lehet e műtetni ha iszonyú erős alhasi fájdalmaim vannak? Babát szeretnék és az orvosom azt javasolta, hogy gyógyszeres kezelés mellett a cisztáknak majd maguktól kell elmúlniuk....
Az endometriózis is fennáll sajnos.
Kérem írja meg, hogy kinél lehet időpontot kérni aki komolyan is foglalkozik az ilyen betegekkel mint én.
( a hétvégén a párommal nem védekeztünk...csak 2 hete szedem a Harmonet fogamzgtlót.Lehet belőle baj ? És még egy utolsó : a hőmérőzést hogyan kell csinálni , nekem 2 napja 37,2 az ébredési hőm... ez mit jelent pontosan? Lányok ti is válaszolhattok aki tapasztaltabb nálam...
Köszönöm szépen, Lara
Lara
 


Doktornő,

Ma du megyek vizsgálatra az orvosomhoz, nagyon szeretném tudni a véleményét, hogy Ön mit tanácsol. Kérjek e hormonvizsgálatot ill. kérdezzem e hogy a cisztákat lehet e műteni ill h szeretném...
Olyan tanácstalan vagyok és félek..
Köszönettel, Lara
Lara
 


Lara,
Látom még nem válaszot senki, hátha azért sikerül idöben válaszolnom.

A PCO legjobb kezelési lehetösége az a kis mütéti beavatkozás amikor a petefészeket "szitává juggatják". Ezt ambulánsan csinálják, már aznap kijöhetsz a kórházból. A PCOs ciisztákat nem lehet kimüteni, de utána nagyon nagyon megnö az esélye a babásodásraKépés gondolom segít az alhasi fájdalmakon is. Mellette persze még javasolnék egy Gynevac kúrát isKép

Természetesen PCO-nál lehet gyógyszerekkel is próbálkozni, de nem mindig hatásosak. SZVSZ a mütétet javasolnám.

Az ilyen PCO-s lézeres beavatkozást a legjobban kedvenc orvosom csinálja Dr. Fábián Sándor. Nemrég olvastam itt a nevét és telefonszámát, valóban érdemes öt felkeresni problémáddal. Ha gondolod szivesen megadom a számát. Majd még visszanézek a holnapi nap folyamán.


ui: Mivel már nagyon régi topikos vagyok itt, emlékszem, hogy Erazmusz is a lézeres megoldást szokta javasolni Dr. Fábiánnal együttKép)) Persze Fábián doki azért csinálni fog 1-2 vizsgálatot és utána lehet vele konzultálni a mütétröl, nemcsak vaktában.

Puszi,
Moni
mj
 


Kedves Lara!
Teljesen egyet értek az MJ Móni által leírtakkal.
Üdvözlettel
Erazmusz
 


Beatrix!
A 18 nap után ismét jelentkező vérzésnek több oka is lehet, ki kell vizsgálni. A méhnyakrák nem öröklődik. A gyanuját a jól kivitelezett cytológiai vizsgálattal lehet felvetni, és ha valóban van rá gyanu a cytológia alapján, akkor szövettani vizsgálat bizonyítja vagy veti el.
Üdvölettel
Erazmusz
 


Ja és Lara!
Fogamzásgátló szedése mellett nincs értelme alaphőt mérni.
Üdv. Erazmusz
 


Kedves Moni és Doktornő!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Ma reggel voltam hüvelyi ultrahangon, a doktornő aki csinálta azt mondta, h nekem miómám van ..semmi mást.Kaptam egy papirkát amin a köv áll: R: nagy uterus,endometr.vast:4mm
jobb ov: 18x30mm, bal ov: 22x28mm.
Mlk.ov.állományában több apró foll.
Nemtudom persze mit jelent este megyek az orvosomhoz azért megkérdezem, hogy pontosan mi is a baj.
Ha az orvosom is azt fogja mondani h minden rendben...hát igazán tanácstalan vagyok.Tiszta hülyének érzem magam.
Köszönöm a segítségeket! Igazán jól esik.
Jó egészséget mindenkinek, Lara
Lara
 


Kedves ErazmuszKép
Sikerült regisztrálnom magamKép, bő egy év után.

Azért remélem jut ideje egy kis alvásra is az éjjeli levelezések közepette.

LaraKép
Értesíts mire jutottatok a dokival.

Üdv:
Móni
 


Móni drága! ( és a többiek! )

Ma este fél 7kor megyek.Reggel ahogy tudok írok.
Kicsit ideges vagyok és izgulok. Most jöttem rá, hogy az orvosom mindezek mellett felírta a Harmne fog.gátlót amit szedek is, már kb.14 napja.A hétvégén meg nem védekeztünk a férjemmel és azt mondta erre is hogy ugysem maradok így terhes...
Ha így folytatja, otthagyom és orvost váltok.Csakhogy mint Kecskeméti lakos nem kerülgethetem az egyetlen kórházban...
Puszika, Lara
Lara
 


Kedves Doktornő!

Kicsit magam alatt vagyok, mivel ma kaptam meg a hírt, hogy vissza kell mennem rákszűrésre. Éppen ma töltöttem be a 9.hetet és P3 lett a rákszűrésem eredménye, ráadásul valami placentális polipust is találtak nálam és a baba is kisebb a kelleténél(kb. 1 héttel, pedig "technikailag" lehetetlen, hogy később fogant volna). Ez az első terhességem és nagyon elkeseredtem és nem tudom, mire számíthatok. Ön szerint mennyire veszélyeztetheti a meglévő terhességemet és mire számíthatok?

Előre is köszönöm válaszát
Zsu
Zsu
 


Kedves Erazmus, Moni és a többiek!

Voltam dokinál, aki azt mondta hogy :

- nincs PCO
- nincsen mioma
lehetőség : fennál az endometriózis amitől valószínű az erős alhasi fájdalom is van. Na de kérdem én : ha nem jön meg hónapokig akkor hogyan lehetnek a hormonok is rendben?
Amit ajánlott egy műtét, ami laporoszlópiás és altatnak..Ettől berezzentem, azt hittem csak helyi érzéstelenítés..és ezt mindenféleképp kell, mert akkor megtudjuk, hogy mi lehet a baj...
Szerintetek műtessem vagy inkább ne védekezzünk és hátha összejön a baba..
Puszi mindenkinek!
Lara
Lara
 


Szia Lara,

Bocs Erazmusz, hogy belekotyogokKép, nyugodtan csapj le, ha úgy gondolod, hogy eleged van belőlem.

Amennyiben endód van az egy olyan betegség, amikor a menzesszel távozó vér táplálja az ott lévő nem odavaló szövetet(?). Vagyis a cél, hogy ne kapjon vért az endó és akkor elsorvad, vagy megkissebbedik ezáltal javítva a teherbeesés esélyét.

Az endó legjobb gyógyítása a terhesség, és a szoptatás mivel ekkor nincs menzesz. Hát persze a teherbeesés a legnehezebb persze ilyenkor. A másik gyógyítási lehetőség a gyógyszeresen megakadályozott menstruáció, amit általában 6 hónapig tart. Ez persze nem minden endós betegre igaz, ne ilyedj meg!

A lapart mindenképpen javasolnám. Ha jól tudom pco-t is laparral csinálják, csak ott még lézert is használnak. A lapar valóban arra jó, hogy feltárja, hol van az endó, van e elzáródás valahol a petefészekben, és ha jól tudom még arra is alkalmas, hogy ha olyan az endó vagy az elzáródás akkor azt ott helyben kezelik.

Sajnos az endó sokszor petevezeték elzáródást is okoz. Amennyiben az elzáródás létezik mindkét petefészken és nem lehet feloldani akkor marad a lombik. Szóval 1 szó mint 100, a laparra szükség van, hogy képet kapjanak mi van odabenn és olyan terápiát alkalmazzanak ami megfelel a teherbeeséshez és a fájdalmak csökkentéséhez.

Bár azért én itt látok ellentmondást. Ha nincs meg hónapokig akkor az endó nem lehet olyan veszélyes, vagy esetleg másról van szó és azért kéne a lapar, hogy kiderüljön. Erazmusz ezt jobban fogja tudniKép

A hormonok TUTI biztosan nincsenek rendben ha nem jön meg, mert úgy tudom az endó nem befolyásolja a peteérést, a tüszőrepit és a hormonokat. Újfent Erazmusz ezt jobban fogja tudni.

Szerintem műtessed meg magad (kis műtét) és a "hátha" szót azt felejtsd el, mert ha nincs menzesz, ergo nincs peteérés, tüszőrepedés, így ebből nem lesz babaKép. Szóval a lapar egy lépéssel közelebb vinne a megoldáshoz, ahhoz, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy bebabásodjál.

E nélkül még elhúzhatod a próbálkozást hónapokig, évekig, kínlódhatsz, sírhatsz és kiborulhatsz, de ha tenni tudsz a babáért valamit akkor azt tedd meg ahogy az orvos javasolta.

A Gynevac kúrát se felejtsd el. Én mindenképpen beadatnám, mivel határozott meggyőződésem, hogy nálam a Gynevac és így Erazmusz segített a babásodásban.

Pusszancska,
Móni
 


Móni,

Nagyon szépen köszönöm! Aranyos vagy!
Léccike ird meg dr Fábián tel számát és címét, lehet felkeresném.
Puszi, Lara
UI: még irok ma ha tudok
Lara
 


Kedves doktornő,

Kérem írja meg, hogy a laparoszkópiás műtétet csak altatással lehet elvégezni?
Előre is köszönöm,
Lara
Lara
 


Szia LaraKép
Aztán írjál mire jutottál, mit döntöttél. Nagyon érdekel.

Dr. Fábián Sándor
tel: 388 2116
1032 Szőlő u. 91/1 - Polimer Kft. 56-os kapucsengő / ez a magánrendelése (Flórián üzletházzal szemben, a leghosszabb panelházsor eleje)
különben a Margit kórház orvosa
Bejelentkezés telefonon minden nap 12-1 óráig. Rendelés csak pénteken 2.00-tól késő estig

Üdv,
Moni
 


Kedves Erazmusz!

Kisfiam 7 hónapja született, a harmadik hónapban jött meg először a menstruációm, azóta is megjön rendszeresen. Annyi változás történt, hogy a 29/5 napos ciklusról átállt a 34/5 napos ciklusra és sokkal erősebb a vérzés. A 2. és 3. napon nagy barnás, véres 'darabok' is távoznak. Szülés előtt szerintem teljesen normális mennyiségű volt a vérzésem (legalábbis nem volt 'darabos'). Görcsök nincsenek egyébként, csak a rengeteg vér Kép.

Ez még normálisnak tekinthető vagy mutassam meg magam az orvosomnak?

Előre is köszönöm!
Üdv, Virág
 
 


Kedves Erazmusz!

Babát szeretnénk a párommal és ezért elkezdtem mérni az ébredési hőmet és ellenőrízni a nyákot stb. A méhszájam közelében tapintottam egy kicsi dudort, mint egy "pattanás". Novemberben voltam rákszűrésen és ott minden OK volt. Szaladjak orvoshoz, vagy ez lehet "normális" is?
B
B
 


Kedves Moni,

Köszi a címet!
Ugy döntöttem ( kikérve egy két orvos véleményét ) hogy mielőbb megcsináltatom a műtétet, ugyanis tegnap du-ra bevéreztem, barnásos valami folyik blőlm, pedig Harmonetet szedek, a 16.napon vagyok és még nem szabadna megjönnie...
A műtéttől persze nagyon félek, ill. inkább az altatástól, hogy kb mennyi ideig tart.Sajnos annyira ( zó szerint ) betojtam, hogy az orvostól ilyeneket el is felejtettem megkérdezni.
Ha minden rendben lesz és nem találnak semmi petevezeték elzáródást vagy ilyesmit,( mivel állitólag ciszta meg mioma nincs ) akkor gyorsan teherbe eshetek normális természetes krülmények között.Endometriózist is megerősítik majd a műtét láttán ha van. Az igazság az, hogy nagyon erős alhasi fájdalmaim vannak, alig tudok ülni vagy vezetni is. A bal oldalam általában nagyobb ill. olyan mintha fel lenne dagadva.
Már nagyon szeretnék túl lenni a műtéten, igaz nagyon félek.
A Fábián doktort lehet még felhívom, de szerintem ő is ezt javasolná. Csak félek attól is, hogy Kecskeméten mennyire sűrűn végeznek ilyen műtéteket...
Mindenkinek jó egészséget!
Erazmus doktornő, kérem ha tudna valami bátorítást vagy tanácsot adni, megnyugodnék kicsit.
Moni, nagyon aranyos vagy, köszi szépen!
Lara
Lara
 


LaraKép
Ne aggódj. Az ilyen műtétek valóban nagyon gyakoriak. És miért lennének rosszabbak a kecskeméti viszonyok mint a Budapestiek?

Az orvosod sem ajánlotta volna a műtétet, ha nem tudja elvégezni, vagy ha ez lenne nála az első. Úgyhogy nyugi. A műtétre szerintem jelentkezz mihamarabb,(így hamarabb túl leszel rajta és nem kell még hónapokig rágódni rajta) mert a peteérés előtt csinálják, vagyis a menzesz után. Bár ha több hónapig tartanak a ciklusaid?
Üdv,
Moni
 


Szia Moni,

Nem aggodom,ma este megyek megbeszélni a műtét időpontját.
Szeretnék mihamarabb túl lenni rajta.
Puszi,
Anna
Azért persze megírom, mikor lesz.
Lara
 


Bocsi,Lara ( én irtam helyette A.)
Lara
 


Kedves Erazmusz!

Köszönöm a választ (nem lehet szoptataás alatt Tinidazolet szedni), de akkor van-e esetleg más amit szedhetnék helyette? Illetve, ha nincsen, és mégis ezt beszedem, mennyi időt várjak, míg újból szoptathatok? Végül is kislányom 14 hónapos így meg lehetne oldani?

Kati
 


Sziasztok kedves ismerősök!
Szia kedves Erazmusz!

Akik talán még emlékeznek rám: Lara, mj Moni
Több mint egy évvel ezelőtt írogattam a megint megjött topic-ba. Azóta - tavaly szeptember 26-án megszületett várva várt kisfiunk, Bálint.
Lassan 10 hónapos lesz.
Most is itt ül az ölemben, és megpróbál ő is kapcsolatba lépni veletek:-)

Megpróbálok olvasgatni rólatok. Kinek született már bébije, és ki hol tart.
Krisztinkával tartom a kapcsolatot, sms-ben üzizünk néha.

Kedves Erazmusz!
Remélem emlékszel rám, én "alkottam" a topicot.

Még visszajövök, ha lehetőségem lesz egy kicsit netezni.

Minden régi ismerősömet sokszor puszilom,

üdvözlettel:
Ancsi és Bálint Kép
Ancsi
 


Kedves Erazmusz!

22. hetes terhes vagyok, nagyon örülök a babának, de nem mennek a legsimábban a dolgok. Kinyílt a külső méhszáj, cseppet diabeteszesek is lettünk és volt egy bakteriális hüvelyfertőzésem is. Ez utóbbival kapcsolatban szeretnélek kérdezni. A fertőzést coli és streptococcus okozta (az a fajta amelyiknek szokása hüvelyfertőzést okozni). Kaptam rá Dalacyn kenőcsöt, amit hét napig használtam. Létezik az, hogy két nappal a kezelés befejezése után megint fertőzésem legyen? Vagy egyszerűen érzékenyebb a nyálkahártya? Ugyanis az nem először fordul elő, hogy a hüvelybemenetem viszket kissé és enyhén gyuladt, de ez mindig akkor jött elő amikor előzőleg sokat kellett egy helyben ülnöm. Vagy szex után, ami persze most ki van zárva. Egyszerűen ciki állandóan az orvoshoz rohangálnom, de nyilván a baba az első. Lehet hogy a cukortól van ez az érzékenység? Midenhol csak részinformációkat találok, ezért kérem a tanácsod, segítséged és ezt előre is köszönöm.
 


Bocsánat, de ezt el is felejtettem: szóval, mindenhol azzal ijesztgetnek, hogy így meg úgy a felszálló fertőzések koraszüléshez vezetnek. Ezt el is hiszem, de ugyanakkor furcsa, hogy a hüvelyváladék tenyésztés eredményére 1 hetet kellett várni és addig nem is kaptam gyógyszert amíg az eredmény meg nem lett. Tehát végülis nem tudom, hogy rohanjak el most hétfőn az orvoshoz, vagy várjak nyugodtan még egy hetet amikorra amúgy is megbeszéltünk egy kontrollt a méhszájam miatt? Vészhelyzet van, vagy nincs? Köszönöm a türelmet Kép Mellesleg a Babó makkegészséges, gyönyörűen fejlődik odabenn, csak az anyja ilyen kripliKép
 


Kedves Erazmusz!

Egy kicsit meg vagyok ijedve, ezért írok most. 35 éves vagyok, és most várom a 3. babámat.Jelenleg a 9. hétben vagyok.Normális dolog-e az, hogy valami olyasmit érzek, mindha megjönne a mensim, nem erős deréktáji, és elenyésző hasi görcsszerű valamit. Éjjel kezdődött, de egyáltalán nem fájdalmas, csak kis görcsölés. Aludni is csak azért nem tudtam tőle, mert idegesített, hogy mi ez. Az előző tesességeimnél ilyent nem tapasztaltam. Vérzés egyenlőre (lekopogom) semmi.
Egyik könyvemben sem találtam ilyen tünetet a fenyegető vetélésre.
Aggódjak, vagy ez valami olyan velejárója a terhességnek ami nálam eddig kimaradt.
(Tegnap este mindha olyasmit éreztem volna a hasamban, mint amikor keményedik később.De az sem fájt)

Segítségedet előre is köszönöm!

Kitty
 


Kedves Erazmusz,
már biztosan ezerszer téma volt, amit kérdezni szeretnék, de korlátozott netidővel, modemes kapcsolattal inkább most nem keresgélnék Kép
2. babám 4,5 hónapos. A 6hetes kontrollon a dokim felírta a spirált, amit azóta sem váltottam ki, mert minél többet olvasok a spirálról, annál nagyobb vele szemben az ellenérzésem.
Tabletta szedésétől nem idegenkedem, de mi hatásosabb a Continuinnál? Talán emlékszel (bár nem csodálkoznék, ha nem), kb 2 éve már írtam Neked ezzel kapcsolatban: össze-vissza vérezgettem tőle, majd aztán Cont. mellett lettem terhes, ami később spontán ab.-szal végződött a 12. héten.
Tehát milyen fog. gátlást javasolsz? (most óvszerelem van; és egyhamar nem szeretnénk babát)
Köszönöm:
Jamina
 
 


Kedves Erazmusz!

Kérlek, adj szakmai véleményt a következő témával kapcsolatban.
Ha valakinek 5 adag (heti egy adag) Gynevac injekciót kell megkapnia és most a második dózison esett át, akkor általános-e az, hogy tüneteket észlelt magán? Az injekció helye bepirosodott, becsomósodott, és égető érzést váltott ki.
Kérdésem az lenne, hogy a Gynevac injekció milyen reakciókat vált ki? Érzékenységet okoz-e? Lehet-e folytatni a kezelést a fent említett tünetek alapján? Egyszóval természetes jelenségről, vagy allergiáról van szó?
Válaszodat előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Benő
 
 


Bocsánat ErazmuszKép, nem tudok innen szabadulni. Megkaptam az emíljét köszönöm, majd válaszolokKép

BenőKép
www.gynevac.hu
Itt mindent megtalálsz a gynevacról.

AncsiKép
Hát persze, kedves topiktársam, hogy emléxem rád. Na, csak összeáll a nagy csapat megint? Pucúr is nemrég jelentkezett be a gyermekek topikbaKép

NikolettaKép
Szerény véleményem szerint (SZVSZ) ne szégyellj visszamenni az orvoshoz és hatékonyabb kezelést kérni. Van ma már olyan antibiotikum amit terhesség alatt lehet szedni.

SZVSZ szintén, az égető érzést nem baktérium okozta fertőzés váltja ki, hanem gomba. A bacit nem érzékeled, általában tünetmentes. Szóval akkor azt kellene eldönteni, hogy mid van. Bacid vagy gombád. Persze könnyen lehet mindkettő. A gombára szoktak kenőcsöt hüvelykúpot írni és ha jól tudom a gomba nincs hatással a szülés korábbi megindulására. 1 szó mint 100 menj vissza a dokihoz.

Ja még valami! Ha szex után is szoktak jelentkezni ezek a tünetek akkor kialakult nálatok a ping-pong fertőzés (orális szex is veszélyes lehet) Amint te meggyógyulsz a párod visszaadja neked. Férfiaknál ugyanis tünetmentes!

Szóval a párodat is kezelni kellene. Írass fel neki is gyogyit a dokival!Azt hiszem kliont vagy valami hasonlót szoktak rá adni.

Aztán, ne használjatok egy törülközőt (így is terjedhet) a WC-t tartsd nagyon tisztán, vagy használj papír ülőkét és a kádfürdőt is mellőzd (nyitott méhszáj mellett ugye ez sem ajánlott). Használj intim mosakodó gélt ( pl. laktacyd femina)

És a bakteriális fertőzés megelőzésére a legjobb a gynevac. Ebből is adathatsz be magadnak, szülés után, terhesség alatt(?) és a párodnak sem ártana.

Mindezek alkalmazása mellett szerintem el fog múlni az évek óta tartó, kényelmetlenséged.

Kitty 123Kép
Gratulálok a babához.
Teljesen normális. Úgy érzed, hogy jön a menzi. Az Úristen, na most biztos megjött feeling, rohansz a mosdóba aztán fehért bugyi látványa megnyugtatKép Azon csodálkozom, hogy az előző terhességnél nem tapasztaltad. Persze azért ha nagyon elhatalmasodna a görcsölgetés érdemes dokival konzultálni.

Pusszancs mindenkinek
Moni
 


Kedves Erazmusz és Móni!

Móni, köszönöm az infót! Az oldalt megnéztem, mindent elolvastam, de sajnos a kérdésemre nem kaptam kielégítő választ.

Ezt találtam: "Milyen mellékhatásai vannak a Gynevac vakcinának?
A.) 60 - 70%-ban izomlázszerű húzó fájdalom jelentkezik mely a beadás helyétől a combba sugárzik, mely 24-48 órán belül elmúlik. Az oltások ismétlésekor ezek a mellékhatások csökkennek, illetőleg elmaradnak.
B.) Nagyon ritkán láz is jelentkezik az oltás utáni napon."

Ilyen tünet/ek nem jelentkeznek. Ellenben van bepirosodás, becsomósodás és égető érzés. A kérdésem továbbiakban is az lenne, hogy ezek a tünetek normálisak-e? Érzékenységről van-e szó? Lehet-e folytatni a kezelést?

Válaszotokat (még egyszer) előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Benő
 
 


Benő!
Valószínűleg nem jól lett beadva a második szuri. Olyankor pirosodik be.
Bőrgyógyászati szakrendelésen meg lehet kérni, hogy vizsgáljanak meg formalin és thiomersal érzékenységre (3 nap alatt kész van), ha ez negatív, akkor semmiféle túlérzékenységről nem lehet szó.
Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmusz!
Talan emlekszik meg, hogy kisegitett mar 1x a mertekegysegeket illetoen.Most megkaptam a 21.-ik napi hormoneredmeyeimet:
Prolaktin 225.6 nMOL/L
Progeszteron 42.3 nMOL/L.

Ugye ez a progeszteron keves? Van igy eselyem teherbeesni 1*1 Clostilbegyttel (3-7 nap kozott) vagy keressek masik orvost es kezdjunk mindent elolrol...
Elore is mindent koszonok!!!
-szoszi-
 
 


Kedves Erazmusz!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Üdözlettel: Benő
 
 


Kedves Erazmusz!
3 év alatt 4x volt lc-m, endometriozis miatt 2x,1x ellenőrző volt és az utolsó a closti miatt keletkezett ciszták miatt.A dokim szerint ősszel hasfelmetszés kell ,hogy az összenövéseket oldani tudják ,utánna már nem kínoz tovább és mehetünk lombikra.Én úgy gondolom,hogy a műtét után sokkal több összenövés lesz,mint lc-vel!Helyesen gondolom?A lombikot miért befolyásolja az összenövés?Peteérésem van minden ciklusban ami rendezett,de sajnos csak az egyik vezetőm átjárható.Köszönöm a válaszát,tisztelettel,tinka
Névtelen
 


Sziasztok!

Kedves Erazmusz!
Szülés után nem jár válasz Kép? Csak egy igen vagy egy nem kellene! Menjek vagy ne menjek?

Köszönöm, Virág
 
 


Kedves Erazmusz!

Korábban kérdeztem tőled, ne haragudj, hogy zaklatlak, de megírnád, hogy két éves kisgyerek mellett, 6 hete abbahagyott szoptatás után normális-e, hogy nem jelentkezett a menzeszem, és hogy meddig tekinthető normálisnak? Continuin ad-e ilyenkor védelmet, illetve milyen egyéb fogamzásgátlót lehet szedni menzesz híján?

Nagyon köszönöm!

Krisztina
 


Kedves Virág!
Nem erről van szó, csak hónapok óta nagyon kimerült vagyok és ritkán válaszolok.
Érdemes lenne legalább ultrahanggal megnézni a méhnyálkahártyát, hátha maradt valami benn a szülés után, és az okozza a bő darabos vérzést.

Szöszi!
Írtam e-mailt a profilod szerint, remélem, megkaptad.

Üdvözlettel
Erazmusz
 


Krisztina!
A contimuin azoknál, akik nem szoptatnak, nem ad önmagában elég védelmet.
Minden egyén más - nem lehet tudni, hogy mikor jön meg az első vérzés. (van akinek már a szülés után 4 héttel kezdődik a rendszeres vérzés, noha 1 évig szoptat).

Üdv. Erazmusz
 


Draga Erazmusz!
En vagy nem kaptam meg a levelet, vagy veletlenul kitoroltem a reklamokkal egyutt!Nagyon szegyellem, mert tudom, hogy nem sok idod van, ha esetleg meg az outbox-odban megvan kuldd el meg 1x.Allandoan itt logtam, hogy lassam nem valaszoltal-e erre tessek...
-Szoszi-
 
 


Kedves Erazmusz!

Nagyon szépen köszönöm a választ! Akkor nem izgulok.

Üdv: Krisztina
 


Kedves mj-Móni!

Köszönöm a választ. Azóta visszamentem az orvosomhoz, és csináltunk egy tenyésztést. Ha ebben találnak gombát az valószínűleg az előző antibiotikumos kezelés miatt van.
Kicsit félreértettél,ez nálam nem tart évek óta. Régebben volt egy időszak amikor rendszeresen gombás voltam, ezért is csodálkoztam az előző leletemen. A Gynevac-kúrát én is tervezem, természetesen csak a szülés után. Ha most találnak valami gonosz kórokozót a kenetemben, akkor megfogadom a tanácsod és kérek gyógyszert apunak is. Mégegyszer köszi :D
 


Sziasztok!

Kedves Erazmusz!
Tudom, tudom, csak vicceltem Kép. De nem rajzoltam elég Kép -t, most már látom!
Bocsánat, bocsánat, bocsánat!!!! Tudtam, hogy erről lehet szó.

Köszönöm szépen a választ. Kérek egy időpontot a dokimtól.

Üdvözlettel és köszönettel, Virág
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: