Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Erazmus,
Két éve kértem tőled tanácsot, amikor 15 hetes terhesen p4 lett a citologiám és nem akartam alávetni magam a konizációnak... végül 2x konizáltak a terhességem alatt, majd 35 hetesen kivették a babámat (aki egészséges gyönyörű 2 éves kislány ma már), azután 6 héttel a szülés után újabb konizáció és végül mégis ki kellett venni a méhemet (petefészek maradt). Az orvosaim azt mondták a szexuális életet ez a műtét nem fogja befolyásolni, de én ezt nem így tapasztalom, sokszor fájdalmas is az aktus, mitévő legyek, normális-e ez?
köszönöm válaszodat
Anna
Anola
 


Kedves Eramus, Kedves Mindenki!
Azt hiszem én is írhatok ide! Ha valaki tudna abban tanácsot adni, hogy 2 vetélés után hova forduljak itt Bp.-n, azt nagyon megköszönném.
Vágyok egy olyan dokira, aki végre nem negyed óra alatt akar elrendezni. rettegek, hogy a következő terhességem is úgy végződik, mint az előzőek, és így nagyon nehéz belevágni!
Köszi: Emma
 
 


Szia Emma,

Remélem nem késői a levél, de csak most néztem be ebbe a topicban. Orvost én nem nagyon tudok ajánlani, hiszen én "csak" még egy műszeres befejezésen vagyok túl (ami az orvosok szerint még a természetes kategóriába tartozik), viszont szerintem a "Várandósság, anyaság, szülés", és azon belül most így fejből pontosan nem tudom, hogy a három közül melyikben (de talán a várandósságban) van olyan, hogy "Elvesztettem a kisbabámat". Ott sajnos hozzád hasonlóak írnak, hátha ők tudnak segíteni.

Üdv: Méhi
 
 

 
 

Emma,

Megnéztem, a várandósságban van ez a topic.
Sok sikert!
 
 


Kedves Erazmusz!
A PCO-val és a petevezeték-összenövéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Sok nőgyógyászom volt már, de csak a legutóbbi vette észre, hogy mindkét petefészkem PCO-s( továbbá:a méhem kicsi és hátrahajló, de a méhszájam "gyönyörű").A menstruációmmal soha nem volt baj (kb.28 napos ciklusok), és a PCO felfedezése után két hónapig vizsgált hormonjaim is teljesen rendben vannak. A PCO-s műtétekkel kapcsolatban teljesen ellenkező véleményeket hallottam már.Szerinted, ha rendben vannak a hormonjaim és a mensim, akkor meg kell műteni(A dokim azt mondja ne törődjünk vele.)?A másik kérdés: a petevezeték-összenövést észre lehet venni uh-gal, vagy speciális vizsgálat kell hozzá?Ja, a lényeg:mindezt azért kérdezem, mert gyereket szeretnénk.
Előre is köszönöm a válaszod! (bármikor jön)

Kép

Kép
 
 


Kedves Linus!
Ha a menstruációs ciklusod 28 napos és a hormonok rendben vannak, akkor a PCO valójában nem áll fenn. A PCO nem ultrahangos diagnózis, a diagnózishoz hozzátartoznak a rendellenes hormon szintek, sőt ez a lényeges. Ezért szerintem nem kell műtétre gondolni.
A petevezeték elzáródást ultrahanggal nem lehet megállapítani, hanem csak röntgennel (HSG), vagy műtéttel (LSK). Van ugyan egy ultrahangos vizsgálati módszer is, ami hasonló a HSG-hez, nagyon drága, és kevéssé informatív. Nem egy közönséges ultrahangos vizsgálat.

Kedves Lányok!
Bocsánat, amiért eltűntem, de nagyon le vagyok terhelve, az idő pedig elszállt fölöttem, és nem birom a hajnalig tartó fent léteket. Kénytelen vagyok csökkenteni a terhelést. Most azért néztem be ide, mert kerestem valamit, és erre a friss kérdésre úgy éreztem, kell válaszolnom. A régebbiek már úgysem aktuálisak. De ne várjatok rám, ezt a tanácsadást már nem tudom folytatni. Talán mejd akkor, ha évek mulva annyira öreg leszek, hogy a személyes beteg kapcsolatokat kell megszüntetnem.
Üdvözöllek Benneteket
Erazmusz
 


Köszönöm a válaszod!Bár nem tudom, mikor fogod olvasniKép
Lina

Kép

Kép
 
 


Kedves Erazmusz,

valószinüleg nem emlékszel rám, már 3 éve kértem tanácsodat. Hormonpótlási javaslatodnak hála, 3 hónappal később várandós lettem (18 hónap próbálkozás után). Azóta megszületett második fiam, akivel azonnal állapotos maradtam. Köszönöm a tanácsaidat, és további minden jót kívánok a munkádhoz. Jó, hogy még mindig itt vagy Kép
 
 


Kedves Erazmusz!

Én a terhességem 15. hetében járok. Sajnos nem volt eddig problémamentes. A 9. héten volt egy kis vérzésem, majd a 12. héten is. Ismétlődő vérzéssel egy hétig kórházban feküdtem. Sajnos 14 hetesen megint előfordult barnás folyásom, s az ügyeleten azt mondták, hogy méhszájseb szerűségem van. A kérdésem az lenne, mire kell ilyenkor jobban figyelni, s hogy ettől még egészségesen, rendben megszülethet- e a kisbabám?
Előre is köszönöm a válaszod

Andi
14+5

Andi és Dani 2006.01.10
KépKép
 


Kedves Erazmusz!
Májusban szültem. A dokim szerint a szoptatás jó védekezés az első időben..,gyógyszer érzékeny vagyok(hízok tőle). Milyen más módok lehetségesek még?
Mikor érdemes elmenni vizsgálatra vagy UH-ra?
A dokim szerint 1 év múlva..

Már nem ír ide senki????

Kép


KEDVES ERAZMUSZ

Lamizil tablettát szedek körömgombára és babát szeretnék. Mennyit kell várni a tabletta szedése után, hogy teherbe essek. És ha közben teherbe esek akkor mi legyen szedjem tovább vagy nem.

Előre is köszönöm válaszod
 


Erazmusz ezt írta júniusban!
"Kedves Lányok!
Bocsánat, amiért eltűntem, de nagyon le vagyok terhelve, az idő pedig elszállt fölöttem, és nem birom a hajnalig tartó fent léteket. Kénytelen vagyok csökkenteni a terhelést. Most azért néztem be ide, mert kerestem valamit, és erre a friss kérdésre úgy éreztem, kell válaszolnom. A régebbiek már úgysem aktuálisak. De ne várjatok rám, ezt a tanácsadást már nem tudom folytatni. Talán mejd akkor, ha évek mulva annyira öreg leszek, hogy a személyes beteg kapcsolatokat kell megszüntetnem.
Üdvözöllek Benneteket
Erazmusz"
Nem ártana visszaolvasni a topicban lányok...
Üdv, Fény
 
 


Kedves Lányok,
Személyes tapasztalatokra lenne szükségem,amelyet valaki(k) szívesen megosztana velem a Babaprogrammal kapcsolatosan.
Sajnos nálunk csak ezen megoldás áll fenn.
Még nem vágtunk bele, előtte szeretnék egy kicsit képben lenni azokkal a dolgokkal is,amelyet a Kaáli intézet sajnos nem tüntet fel a honlapon.
Üdv.,
Illen
Vendég
 


Sziasztok!
Illen,
Szívesen segítek ha leírod hogy mi érdekel...
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: