Új privát üzeneted érkezett!

24 éves vagyok, és a nőgyógyászom (az évi rendszeres vizsgálaton) diagnosztizált myomát. Kedden fogom megtudni, hogy hol van, hogyan, milyen formában, mekkora, stb.
Szeretnék többet megtudni, hogy mi ez, mitől lehet, mit lehet ellene tenni...
enca
Bp
 
 


Kedves Enikő!

Megpróbálok segíteni, bár nem vagyok túl okos eben a témában. Azt tudom, a barátnőmnek volt myomája mielőtt teherbe akart esni, kivették, várni kellett, és utánna egészséges kislánya született. Úgy tudom, a myoma jóindulatú szövetelváltozás. Burjánzás talán. A terhesség vagy más hormonális (fogamzásgátló) hatására növekedhet, talán csökkenhet is, de ebben nem vagok biztos. De most rákerestem, a babanet kezdőoldalán a rendelőben az egyéb kérdések panaszok/között van a myoma, ott több kérdésre is van neked megfelelő válasz.

Nagyon fiatal vagy még, ne izgulj, biztosan minden rendben leszKép

Írjál majd, hogy minden rendben van e.

Nyugi: Kata
LadányiKata
 


Kedves Kata!

Köszönöm a nyugtatást, már ezerfelé szétnéztem, hogy mi is ez pontosan, a doktorom azt mondta, hogy eredmény két hét múlva lesz (vérvétel - hormonok...). Izgatottan várom, az első pánik már lezajlott. :o)
enca
Bp
 
 

 
 

Szia Enikő!
Nyugi. Nekem is mondták hogy van. Az első doki azt mondta a méhfalban van ezért nem műthető, viszont gyorsan essek teherbe mert később lehet, hogy ki kell venni a méhemet. Gondolhatod, hogy megijedtem. A második doki viszont megnyugtatott. Amiket tudok: soha nem rosszindulatú. Nyugodtan lehetsz tőle terhes, mégcsak nem is számit különösen nagy kockázatnak a terhesség során. Amikor én vártam a kisfiamat, a doktornőmnek még 2 myomás terhese volt.
A császármetszés után kiderült, hogy valójában egy sövény van a méhemben amiről csak gondolom, hogy valami összenövés féle lehet. De a dokinéni még azt is mondta, hogy ettől nyugodtan jöhet a következő baba. Kép
Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok!
Myomám nekem is van. Méghozzá nem is egy és a méretük sem egyforma. Kb. 5 évvel ezelőtt vette észre az orvosom. Tavaly előtt volt egy műtétem, megpróbálták eltávolítani őket, de mivel akkor még nem szültem, és legtöbbje a méhfalban helyezkedett el, így maradtak, nehogy maradandó sérülés legyen. Az orvosom azt mondta, hogy ha sikerül is teherbe esnem, akkor sem könnyen, de valószínű, hogy koraszülött lesz. Ennek ellenére, persze biztosan szerencsém is volt, 9 hónappal ezelőtt a 38. hétre egészséges kislányom született. A myomák a terhesség alatt megnőttek, és nem nagyon akarnak kisebbek lenni. Műttetni nem szeretném. Valamikor februárban az MTV 1-en a Navigátor c. műsorban bemutattak egy műszert, amely műtéti hegek nélkül távolítja el a myomákat. Felvettem velük a kapcsolatot, de csak ha már nem szoptatok akkor tudunk konkrétabb dolgokat megbeszélni: időpont, beavatkozás stb.
Én bízom benne, hogy sikerülni fog, és még fogok tudni szülni!
Üdv.: Katka
Katka
 


Kata!
Mivel hasonló cipőben járunk érdekelne mit sikerült kinyomoznod a beavatkozás felől.
Nekem a terhesség 14, hetében derült ki, 40. héten szültem. Azóta is megvan, de jobb lenne nélküle...
Ha tudsz valamit kérlek írjál a moncsur@freemail.hu-ra! Köszi előre is: Moncsúr
moncsur
 


Sziasztok!
Engem is érdekelne, hogy milyen kockázatot jelenthet a myoma, ha még nem terhes valaki, de szeretne, valamint, ha már terhes. A babának lehet-e bármilyen fejlődési rendellenessége emiatt. Nyomhatja-e, nem deformálódhat-e esetleg a baba emiatt.
Köszönöm!
Dorka
 
 


Tanácsot szeretnék kérni! Ismer valaki olyan nőgyógyászt, aki jártasabb az átlagnál a myoma mellett kihordott terhesség kísérésében?
Fontos, hogy PIC-es kórházban vezessen szülést!
Köszönöm!
Dorka
 
 


Dorka!

Nem tudom olvasod-e még a topicot. Nekem is van egy miómám és mellette símán kihordtam a babámat és már meg is született. Kép Úgy volt hogy kiveszik a császárnál de nem sikerült mert kockázatos lett volna. A terhesség alatt semmilyen problémát nem okozott a mióma csak én ízgultam halálra magam.

üdv,
chello
 
 


De jó lenne, ha újra jelentkeznétek! Nekem is miómáim vannak, műtöttek is, és szeretnék babát. De nagyon!
 
 


Szia Zsumisk!

Nekem tavaly májusban volt miómaműtétem, egy női ökölnyi nagyságút, és egy diónyi nagyságút távolítottak el a méhemről, 27 évesen. Azt javasolták, hogy idén tavaszra essek teherbe. És így is lett:-) Most 33 hetes terhes vagyok.És nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült. A 24. héten nagyon megijesztettek, hogy koraszülésem lesz, mert megrövidült a méhnyakam, de azóta nem rövidült tovább, stabil, zárt a méhszájam, a sok pihenésnek köszönhetően.

Üdv.: Gabi
 
 


Szia Pbagi!
Köszi a biztató szavakat! Az orvos néha annyira kétségbeejt. De akkor újra elolvasom ezt a topicot, és újra megtanulok bizni abban, hogy nekünk is sikerülhet.
Gratulálok mindenkinek, akinek már egészséges babája van!
 
 


Katka! Pgabi!
Hol laktok? Hol vannak ilyen jó orvosok?
 
 


Szia Zsumisk!

Én Budapesten lakom, a 6.kerületben. A Sote I.Nőgyógyászati Klinikára járok. Dr.Gávai Márta doktornő mütőtt tavaly. Most majd nála is fogok szülni, ha éppen nem lesz szabadságon. 35 és fél hetes vagyok,nem túl nagy a babám, de minden OK.
Kitartás!
Tuti összefog jönni neketek is!!!
Minden jót!
Üdv.Gabi
 
 


Köszi mindent!Néha ingencsak elfogy a türelmem!
Kaptál/kapsz vmilyen extra gyógyszert a terhességed alatt?
Bocsi a hülye kérdésekért!
Zsumisk
 
 


Sziasztok!

Ezt most megosztom veletek mert azt hiszem csoda történt velem. Van 2 gyermekem 2005-ben 2 spontán vetélést követően 2006 január 3-án egy kb 3x4 cm-s miómát szültem, a szó szoros értelmében. Olyan volt mint egy szabályos vajúdás. A dokim és a szövettanász nagyon megrökönyödtek, mert 30 éves pályafutásuk alatt még nem láttak ilyet.

Úgy néz ki fény derült a vetélések okára is.

Olyan boldog vagyok.Kép

Kitartást kívánok mindenkinek.
Lilka
 
 


Sziasztok!

Nekem is van miómám, de a teherbeeséseket nem zavarta. Egy 6hetes vetélés után született két kislányom, most várom a harmadikat, a 35. hétben járok. A terhességek alatt megnőtt (jelenleg 8 cm az átmérője), de semmi gondot nem okoz. Inkább a szoptatások után a menstruáció volt probléma, nagyon erős vérzéseim voltak, ami nem tett jót a vérképemnek. Ez most szerencsére rendbe jött (persze szedek vasat), mondta is a dokim, hogy nekem jót tesz a terhesség. Úgyhogy nem kell izgulni, bár várni sem szabad túl sokáig.
 
 


Sziasztok!!

GYarapítanám azon topiklakók számát, akik halálra izgulták magukat a terhességük alatt, és végül mégis egészséges babát szültek miómával. Nekem a 12ik héten derült ki, padlón voltam, mert a teherbe esés sem ment olyan könnyen, vszleg emiatt. De aztán a 20ik héten már semmi sem látszott, mondjuk addigra a méhfal is megvastagodott, Szülésem simán ment, 100 perc vajúdás után, könnyen szültem, nem kellett műteni. / hetes kontorllon voltam utoljára, akkor nyoma sem volt a miómának, ami a 12 hetes uh-n nagyobb volt, mint a lányom...
Szóval fel a fejjel, vészjósló dokiknak nem bedőlni azonnal!

Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: