Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
nekem ugyan még nincsen babám, de már nagyon vágyom rá és szeretném tudni mi az ami fontos hogy legyen egy babaszobában.
Egyálltalán mi a tapasztalatotok, mikortol kell a babának külön szoba?Ès meddig aludhat a mi szobánkban?
Tanácsaitokat köszönettel fogadom
 
 


Szia Kata!

Talán azért nem válaszolt senki, mert túl kevés konkrétumot írtál, azt is túl általánosságba. Nem volt mit megfogni rajta.

Van egy honlapunk ahol összeszedtük a babakelengyét:
[url=http://www.webhely.hu/napocska//babakelengye.htm" TARGET="_top]http://www.webhely.hu/napocska//babakelengye.htm[/url]

Javaslom tanulmányozd át és akkár itt akár e-mail-be beszélgethetünk róla.

szia

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia Kata!
Az én kisfiam 12 hetes, kb. 3 hetes korától külön szobában alszik. Közben elköltöztünk, és a mostani szobája elég kicsi. Ebben egy pelenkázós kiságy, szekrény, szék van. Még tervezzük, hogy veszünk egy sarokpolcot, legyen hova pakolni, de valószínû ez amolyan hálószoba lesz csak. Amúgy pelenkázni a fürdõben szoktuk a mosógépen, de a pelenkázó része a kiságynak jó pakolásra.
szia:
Ágci

Kép
 
 

 
 

Szia Kata!
Én ha mégegyszer fogok szülni, megpróbálom azonnal a saját szobájába szoktatni a kicsit. Igaz, biztosan izgulnék miatta, de szerintem csak a kezdetektõl lehet a legkönnyebben a különalváshoz szoktatni. Ezért nem hátrány, ha a pénztárcád megengedi, egy légzésfigyelõ szerkentyû beszerzése. Csak a biztonság kedvéért!
Sok sikert!
Andi
 
 


Szia Kata!
Én kezdetektõl a külön szobába szoktatást javaslom, bár tudom, hogy ez nem könnyû, fõleg elsõ gyereknél fél az ember, hogy mi lesz, ha nem hallja meg, hogy valami gond van. Saját magad megnyugtatására jó megoldás lehet egy elektromos babysitter, aminek segítségével hallod mi történik a másik szobában, bár az én tapasztalatom az, hogy az anyai ösztön a legmegbízhatóbb jelzõkészülék. Lehet, hogy elsõ babánál hihetetlenül hangzik, de tuti, hogy már az elsõ moccanására felébredsz, és ott leszel az ágyánál, mire felébred.
Egyébként a tapasztalat mondatja velem mindezt, mivel én mindkét megoldást kipróbáltam. A fiam, aki az elsõ gyerek volt, még egy kisebb lakásba született, ahol a mi franciaágyunk mellett volt a kiságya. Kb. kilenc hónapos volt, amikor úgy gondoltuk, hogy most már jó lenne külön szobába aludni tõle, úgyhogy meghagytuk neki a hálószobát, mi pedig kiköltöztünk a nappaliba. Na ez nem volt valami okos lépés, ugyanis ettõl kezdve mindhárman a nappaliban aludtunk egy ágyban. Õ ugyanis nem volt hajlandó egyedül megmaradni a szobájában.
A fiam majdnem két éves volt, amikor új, nagyobb házba költöztünk. Itt is külön szobát és új ágyat kapott, mert a kiságy kellett az egy hónap múlva érkezõ hugicának. Amióta az új ágyát megkapta, azóta alszik egyedül. Olyannyira, hogy amikor pl. korán kel és szeretnénk becsalogatni magunk közé még egy kis lustálkodásra hétvégén, arra sem hajlandó.
A lányomat az elsõ pillanattól külön szobába tettem, bár a saját megnyugtatásomra én is mellétettem egy bébiõrzõt. Aztán 2 hét múlva beláttam, hogy én vagyok a legjobb bébiõrzõ. A lányom elmúlt egy éves. Mindig a saját ágyában aludt, soha nem akart közénk kéreckedni, kivéve amikor még éjjel is szopott. Biztos, hogy a két gyerek is alapvetõen különbözõ, és a Te gyereked is teljesen más lesz, úgyhogy ezt kategórikusan talán nem szerencsés kijelenteni és eldönteni, de nálam a külön szoba jött be, úgyhogy én ezt próbálnám elsõnek, ha van rá lehetõséged.

Szia,
Vercsi
 
 


Szia Kata!
Nekem 4 gyerkõcöm van: 16, 15 és 12 évesek, illetve 4 hónapos a kicsi.
Az elsõvel csak 1 szobánk volt. A másodiknál új lakásba költöztünk és a gyerekek rögtön külön voltak. A harmadik ebbe a gyerekszobába született.
Most ismét máshol, új házban lakunk. Minden gyereknek van külön szobája. A pici még a mellettünk lévõ dolgozószobában alszik a 2. héttõl. Nemsokára felköltözik a szobájába, de nekünk is lesz babafigyelõnk.
üdv
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Bigacsiga írta:"Van egy honlapunk ahol összeszedtük a babakelengyét:
http://www.webhely.hu/napocska//babakelengye.htm"

Sajnos ez megsz?nt. Hogy juthatnék mégis hozzá?
Köszönettel: Gabi

Kép
 


Nem szűnt meg, csak elköltözött Kép
http://www.otlettar.try.hu/
 
 


Sziasztok!

Nem tudom jó helyen kérdezősködöm-e, de érdekelne, hogy van-e valami ötletetek, hogyan lehetne babaszobát biztonságossá tenni? Konkrétan az érdekelne, hogy szekrények, fiókok élét lehet-e valamivel bababiztossá tenni, ugyanis egyre ügyesebben kezdett mászni a kisfiunk, de azért még neki-neki dől a bútorok, ajtók szélének (élének).
Ti ezt, hogy védtétek/véditek ki?

Köszi. Enikő
 
 


Szia Enikő!

Fiókokra, szekrényajtókra tegyetek gyerekzárat, így elvileg az élekkel sem találkozhat. Amúgy nem tudom, de esetleg az IKEÁban érdemes körbenézni, a gyerekosztályon vannak a biztonsági felszereléseik.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


AZ IKEAból van sarokvédőnk is és gyerekzárunk is, de arra gondoltam amire legalábbis én még nem láttam védőt. Vagyis a szekrény, fiők, ajtó szélére/élére. Aminek nekieshet mikor pl.kibillen az egyensúlyából. Nem kell ehhez megpróbálja kinyítni az ajtót/fiókot.
Erre nem igazán találunk megoldást. A járóka lenne talán egy féle megoldás, de annyira nem szeretnénk lecsökkenteni a mozgásterét.

Köszönöm válaszod.
Üdv. Enikő
 
 


Szerintem olyan élvédőt nem is fogsz kapni. Brendonban esetleg megnéztétek már? Bár baromi drága, de ha ott nincs, nem lesz máshol sem.

Egyébként tudom, hogy anyaként nagyon félted, de egy 9 hónaposan elszenvedett koponyatöréses gyerek anyjaként mondanám, hogy szerintem nagy szükség nincs is ilyenre. Amikor ilyennek esnek neki, szerencsére nem történik túl magasról, túl nagy erővel, és általában sérülés nélkül megússzák. Nálunk a kiságy volt a veszélyes, abból lett a koponyatörés.
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Engem a babaszobával kapcsolatban az érdekelne, hogy lehet olyan finom "babaillatúvá" tenni :)


Sziasztok kedves szülők / leendő szülők,
Én egy 19 éves budapesti főiskolás lány vagyok. Nehezen találtam olyan munkát, ami az órarendem mellett végezhető, viszont a délutáni szabadidőmben mindenképp szeretnék valami kreatívat és hasznosat művelni. Rajztagozatos iskolába jártam, régebben egy ismerősöm megkért, hogy a kislánya ágya mellé a falra fessek pónikat.
Most nyáron egy kézműves gyermektáborban dolgoztam, ahol nagyon szerették a rajzaimat, figuráimat, ezért innen jött az ötlet, hogy szívesen festenék figurákat (lehet az mesefigura, vagy bármi más) gyerekszobák falára. Nem szeretném nagyon fényezni magam, mivel eddig csak egyszer csináltam ilyet, de rajzolni, festeni nem felejtettem el:)
Hogyha valaki netán érdeklődik, úgy képzeltem el a dolog menetét, hogy ír egy emailt ide: norikoo@citromail.hu, amiben leírja az elképzelését, én arról csinálok egy tervet amit bescannelek, vagy lefényképezem, és elküldöm. Így ha nem tetszik, vagy változtatni szeretnének rajta, akkor újra tudom még rajzolni. Az árakról egyelőre nem sok elképzelésem van, de mivel megértem, hogy egy kisgyerekes családnak van épp elég kiadása, úgy gondoltam, hogy megírják emailben azt is, hogy kb. mennyi pénzt szánnak rá, és az alapján megegyezünk.
Nóri
 
 


Szia Kata!

Én találtam azzel kapcsolatban egy kiváló cikket: Gyerek a hálószobában.

https://kanape-shop.hu/gyerek-a-haloszobaban

Szerintem kiválóan összefoglala a témát.

Üdv 
Ági
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron