Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

5 éves kislányom bárányhimlős lett az oviban. Az egész teste tele van kiütéssel. (talpa, ...

5 éves kislányom bárányhimlős lett az oviban. Az egész teste tele van kiütéssel. (talpa, szája belül, fülcimpa,...) Nincs a gyereken egy 2 cm-es pötty nélküli hely.  Ami a legjobban aggaszt, hogy a jobb szeme teljesen bedagadt. Az alsó szemhéján is lett egy kiütés és ettől, de a gyerek már alig tudja kinyitni a szemét. Mivel ez a negyedik nap a gyerek fertőz, ezért nem vihetem el a gyermekrendelésre a szemészetre. A doki bácsi szerint semmi gond, majd elmúlik. De a gyerek fájlalja nagyon a szemét, látványosan feszíti a genny szegénynek.

Válasz

A bárányhimlő az első időszakban elég sok gondozást igényel. Különösen nehéz lehet ilyen meleg időben, viszket és ég is a bőre, s ha még a szemek is duzzadtabbak és könnyezőek ugyancsak sok mesélés, bábozás magnózás és egyéb jókedvre derítő játékra lesz most még néhány napig szükség. A szembe műkönnyet cseppenthet, melyet recept nélkül is kaphat, a szemhéjat Irgamid szemkenőccsel nyugtathatja és hűvös, Borvizes borogatással szintén próbálkozhat. Ezeket lehet recept nélkül is kapni. A szemhéj bőrére és a szemhéjszélre is
ráterjedhet a bárányhimlő, de ezeket inkább csak a pörkösödés időszakában kell majd megmutatni. Azonban, ha a kötőhártyára illetve a szaruhártyára is ráterjed a bárányhimlő, szemszakorvoshoz kell vinni, néhány nap múlva (kb a 7-10.napon) és kezelni kell.
Ezt a kezelést természetesen a gyermekorvos is elrendelheti, általában Brulamycin vagy Tobrex szemcseppet szoktunk rendelni napi 5x.
Dr. Sényi KatalinX
EZT MÁR OLVASTAD?