Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Szülés utáni szex

Jó napot kívánok!Én január 6.-án szültem. Párommal a 6. hetes kontroll után (ahol mindent rendben találtak) együtt voltunk. Így visszagondolva, talán egy picit heves volt. Ezutánazonnal vérzés jelentkezett, majd másnap este is. Elmentem nőgyógyászhoz, aki megvizsgált. Megállapította, hogy van egy gyulladásom, Gynoflor hüvelytablettát kaptam. Meg is ultrahangozott. Azt mondta szépen visszament a méhem, méhszáj is zárva.Ezután vártunk 2 hetet és újra megpróbáltuk, vagyis Párom nagyon óvatosan nekem a kezével. De ezután is vérzés jelentkezett, ez 4 napig tartott. Újra elmentem orvoshoz, megvizsgált, megultrahangozott és azt mondta, hogy ez menzesz, illetve, hogy a méhnyálkahártya 5 mm vastag. Kérdeztem, hogy rögtön együttlét után megjöhet? Azt mondta igen. Tényleg??Ezután kb. 3 hét múlva megjött, 4 napig tartott, legalábbis gondolom, hogy az volt, Párommal ekkor semmit nem csináltunk! És azóta sem. Meg nem is merek.Normális ez a vérzés együttlét után? Kell még ilyenre számítanom? Nagyon megijedtem, inkább nem is csinálunk akkor semmit :(Kisfiam 3 hónapos, szoptatom.Köszönöm válaszát: Évi.

Válasz

Kedves Hölgyem!

Nincs igazán szabály arra, hogy szülés után mikor jelentkezik az első menstruáció, általában csak a szoptatás abbahagyása után. Gyulladás kapcsán csak minimális vérzés jelentkezhet, nem valószínű, hogy ez volt az első vérzésének az oka. 3 hónappal a szülés után szerintem nyugodtan legyenek együtt, ha ismét vérzés jelentkezne forduljon nőgyógyászhoz. Természetesen védekezni kell, mert terhesség ilyenkor már létre jöhet.

Bővebb felvilágosításért keresse fel orvosunkat, illetve szakrendelésünket.

Szép napot: Dr. Rucz Árpád

Szexuális aberráció-e a fanszőrzet eltávolítása vagy különböző fazonírozása -nem a ...

Szexuális aberráció-e a fanszőrzet eltávolítása vagy különböző fazonírozása -nem a bikinivonalra gondolok-? Izgalmasnak tartom, színesíti az együttléteinket .
Milyen gyakori dolog ez a nők körében? Divat?
A dilemmám ezzel kapcsoltban elsősorban az, hogy ha orvoshoz -nőgyógyászhoz- kell mennem ő "mit szól" ehhez? -hiszen úgy gondolom ez a férjünkkel a mi titkunk. Vagy például uszodában. Hogyan lehet ezt felvállalni?

Válasz

A fanszőrzet igazításában, eltávolításában, fazonvágásában semmi rendellenes nincs. Bizonyos rétegekben divat, némelyeknél egészségügyi, vagy esztétikai okok vannak. Vannak akiket izgat ennek látványa, van akiben ellenérzést vált ki. Tehát nagyon egyéni. Mintha az utóbbi időben inkább terjedne. Egyre inkább hallom, hogy fiú-lánynak borotválja, illetve együtt csinálják. Ez izgató a fiúnak is, lánynak is. Szinte az előjáték részévé válhat. Ez nem baj. Sőt, ha beválik, gazdagíthatja a szex repertoárt. Csak ne váljon kizárólagos ingerlési-kielégülési móddá.
Szerintem egy nőgyógyász sok ilyen "fazont" lát. Nem is törődnek vele, szinte észre sem veszik. Szerintem uszodákban, zuhanyzókban ha észreveszik, inkább az igényesség, egyéniség jegyeként hat másokra.  Egyébként ténylegmagánügy.

Molnár Tamás klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus
Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, Addiktológia, I. em.
1021 Bp. II. Huvösvölgyi út 116.
Tel: 06-70-2155-455   vagy    392-7176    vagy    391-5300 / 1442
molnar.tamas@axelero.hu       http://www.szexterapia.huX
EZT MÁR OLVASTAD?