Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Ismerkedés a gluténnal?

Sziasztok! Egy hozzátáplálásos kérdésem lenne: nemrégiben járt nálam a védőnő, kisebbik lányom most három hónapos. Azt mondta, hogy egy hónap múlva adnom kell a picinek almát és egy kekszet. Anno a nagyobbik lányom 6 hónapos koráig nem kapott mást, csak anyatejet. Nem tudom, hogy miért változott meg ez a rend, miért kell korábban elkezdeni a hozzátáplálást?

Ráadásul Zoé nagyon jól szopizik, és most anyatejes gondom sincsen - hála a görögszénamagnak, szépen gyarapszik. Most 5300 gramm és 62 cm, 3500 grammal született, van, hogy heti 200-250 grammot is gyarapszik. Még vizet sem adok neki, csak anyatejet.

A mozgásával is minden rendben, már fogdossa a tárgyakat, magához húzza, kezét nézegeti, oldalra fordul, jó kedélyű, átalussza az éjszakát is, majdnem egy hónapja.

Nem szeretnék véteni az "előírások" ellen, de kíváncsi vagy, hogy ennek mi az oka? És a napi adag mennyi legyen? Az egy keksz mellett egy gerezdnyi alma?

Andi79

Válasz

Szia Andi79! Mostanában van egy új ajánlás, miszerint 4 hónapos kortól egy icipici glutén adásával elkerülhető a lisztérzékenység kialakulása, ezért ajánlgatja ezt a védőnő.

De igazából, ha jól gyarapodik, szerintem nincs szükség erre és elegendő az anyatej. Ha van bőven tejed, bőven elég lesz hat hónapos korban elkezdeni a próbálgatást, napi egy alkalommal. Először csak frissen préselt almaléből egy kiskanálnyit, aztán reszelt almát.

Ha akarsz neki kekszet is adni, akkor az almalevet pépesítsd meg egy pici keksszel, ez a mennyiség bőven elég ahhoz, hogy a bélrendszere megismerkedjen a gluténnal.

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó