Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Elválasztanám, mert tesót szeretnénk

Kedves Zsanett!

Abban kérném segítségét, hogy Panna lányom most 16 hónapos, naponta még 2x szopizik. Cumisüvegből csak vizet fogad el. Valami tejitalt gondoltam, hogy megkóstoltatnék Vele, mert úgy gondolom, az anyatejem már nem sok, és nem fedezi a kálciumot meg a többi vitamint.

Másik ok, hogy tesót szeretnénk - Panna ötödik lombikra sikerült -, és ennek feltétele, hogy már ne szopizzon.

Köszönettel:

Andi

Válasz

Kedves Andi!

Az anyatej értékes tápanyagokat tartalmaz, ezért nem kell aggódnia, hogy gyermeke bármiben is hiányt szenved.  Egyéves kor után naponta 500 ml tejalapú táplálék (anyatej, annak hiányában gyerekital) javasolt, mely a hozzátáplálás mellett fedezi a gyermek tápanyagszükségletének jelentős részét. Abban az esetben, ha valóban elhatározta, hogy véget szeretne vetni a szoptatásnak, akkor van más lehetőség is a tejalapú táplálék pótlására. A junior gyerekital 1-3 éves kor között adható. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek fontosak a gyermek egészséges fejlődéséhez.

A tehéntej adása három éves korig nem javasolt magas fehérje és nátrium tartalma miatt, mely megterhelő lehet a kisded emésztőrendszerének és veséjének. Javaslom, vásároljanak együtt gyermekével egy színes poharat, amiből szívesen elfogyasztja az új italt. A gyerekital többféleképpen is elkészíthető. Lehet ízesíteni cukrozatlan kakaóporral, készíthető belőle gyümölcs- és zöldségturmix, valamint főzésnélküli puding is.

Üdvözlettel:

Pálinkás Zsanett
Védőnő, csecsemő- és gyermekápoló, a Milumil szaktanácsadója

X
EZT MÁR OLVASTAD?