Kérdések-válaszok
Kisfiam 11 hónapos...
Kisfiam 11 hónapos múlt, kb. 2 hónapja szokott kiflicsücsköt majszolgatni. Mivel én itthon magam sütöm a kenyeret, ezért nem tudom, hogy kaphatna-e ebből egy-egy étkezésre. A kenyér összetevői: fehérliszt, Graham-liszt, búzacsíra, búzakorpa, napraforgómag (úgy tudom ezt még 1-2 évig nem kaphat), tejpor, élesztő, só, olívaolaj, méz (váltsam ki cukorral?), víz. 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, még ma is naponta 4-6 alkalommal szopizik étkezések után és éjjel. Gluténmentes étrendet 9 hónapos koráig tartottam, akkor a gyerekorvos és a védőnő is egyértelműen "javasolta" a gluténtartalmú élelmek bevezetését.
Válasz
Úgy érzem, hogy az Ön által sütött - egyébként bizonyára finom, és egészséges, sok rostanyagot tartalmazó - kenyér inkább a felnőttek táplálkozására alkalmas, éppen magas rost tartalmánál fogva.
Emellett valóban nem ajánlanám a napraforgó magot tartalmazó ételt ebben a korban.
Tehát ha otthon süti gyermekének a kenyeret, vegye figyelembe az egyes összetevők rost tartalmát is.
Dr. Péter György










