Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Hozzátáplálás háromhónapos korban?

Most kezdtem a hozzáetetést a háromhónapos kisfiamnál, de nem nagy sikerrel, mindent visszanyom a nyelvével, a kaját többször is visszaadom neki, és mégis. De ő bukós babának is számít, és tanácsot is szeretnék kérni: mit tehetek? Sok tápszer visszajön, most a milupa fermentáltat eszi, de még 2 óra múlva is visszajön! Előre is köszönöm válaszát!
 

Válasz

Kedves Édesanya,

A hozzátáplálást 4 hónapos – sőt, a WHO ajánlása szerint 6 hónapos - kor előtt nem szabad elkezdeni, mert a baba gyomra és emésztőrendszere még fejletlen ahhoz, hogy a tejalapú táplálékon (anyatej, annak hiányában tápszer) kívül más ételeket is megemésszen. Figyelembe kell venni azt is, hogy a baba bukásra hajlamos. Ebben az esetben érdemes még jobban kitolni a hozzátáplálás megkezdését.

A babáknál az első pár hónapban gyakran előfordul, hogy az elfogyasztott anyatej vagy tápszer egy részét visszabukják. Ajánlott a kiságy fejrészét kissé megemelni, ami megakadályozza a gyomortartalom visszaáramlását. Valamint fokozott bukás esetén javasolt a speciális, bukásra hajlamos csecsemőknek kifejlesztett tápszer alkalmazása. Kérem, beszéljen gyermekorvossal, aki megállapítja a bukás mértékét és szükség esetén tápszerváltást javasol gyermekének.

Üdvözlettel:

Pálinkás Zsanett
Védőnő, csecsemő- és gyermekápoló, a Milumil szaktanácsadója

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó