Rendelő

Laevolac-lactulose

lápiszolás

abortusz

ADHD

adottság

agyhártyagyulladás

agyvelőgyulladás

ajánlás

akaratosság

alhasi fájdalom

állattartás

allergia

allergiateszt

altatás

aluszékonyság

alvás

alvászavar

anafilaxiás sokk

angolkór

antibiotikum

anyajegy

anyatej

apgar

arcbőr

arcüreggyulladás

Asperger-szindróma

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Teherbe esés és IR

Tisztelt Válaszadó!

26 éves nő vagyok, férjemmel 6 hónapja próbálkozunk gyermekkel. Hőmérőztem, endokrin rendelésre járok IR miatt, amelyre gyógyszert szedek, illetve magas prolaktinra is. Februárban nőgyógyászhoz mentek, együttlét utáni vérzés miatt. Semmi kórosat nem talált, de mondtam neki az IR-t. Megbeszéltük, hogy uh-val cikluskövetést végzünk. Nekem elég korán van a peteérésem, általában a 10-12.napnál. A 9. és 10. ciklusnapon a párommal együtt voltam, a 10. napon leesett a hőm, de csak a 11. napon tudtam orvoshoz menni. Akkor a doki nem látott semmit, és azt mondta, hogy nincs peteérésem. A ciklusom 25. napján pozitívat teszteltem, a vérvétel 164-es hcg-t mutatott ki. A 27. napon 382 volt a hcg-m. A tesztjeim szépen erősödtek.A 35. napon az uh-n 8mm-es petezsák látszódott. Ez megfelelőnek számít?Menstruációm február 7-én volt utoljára, általában a ciklusaim 24-26. naposak.Illetve ez a "mindjárt megjön érzés" természetesnek számít? Kb 5-6 napja tart, leginkább esténként jön elő. Ma a 39.napon vagyok.Válaszát köszönöm!

Válasz

Kedves Hölgyem!
Ne aggódjon azon, hogy a ciklusa rövid, és hogy IR-ja van, hiszen tesztje pozitív, tehát terhes, amit az UH vizsgálat is igazolt. Teljesen fölösleges ismételt terhességi titereket nézni, és a következő UH is csak 11-12 hetes terhességi korban indokolt.
A terhesség növekedése kapcsán jelentkezhetnek diszkrét alhasi fájdalmak, enyhe görcsök, sűrű pisilési inger. Ezek természetesek, nem igényelnek kezelést, egy kis pihenés általában megszünteti a tüneteket. Ha heves görcsök, esetleg vérzés jelentkezne, akkor viszont feltétlen, azonnal forduljon nőgyógyászhoz.

Bővebb felvilágosításért keresse fel orvosunkat, illetve szakrendelésünket.

Szép napot: Dr. Rucz Árpád

X
EZT MÁR OLVASTAD?