Rendelő

Laevolac-lactulose

lápiszolás

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Teherbe esés és IR

Tisztelt Válaszadó!

26 éves nő vagyok, férjemmel 6 hónapja próbálkozunk gyermekkel. Hőmérőztem, endokrin rendelésre járok IR miatt, amelyre gyógyszert szedek, illetve magas prolaktinra is. Februárban nőgyógyászhoz mentek, együttlét utáni vérzés miatt. Semmi kórosat nem talált, de mondtam neki az IR-t. Megbeszéltük, hogy uh-val cikluskövetést végzünk. Nekem elég korán van a peteérésem, általában a 10-12.napnál. A 9. és 10. ciklusnapon a párommal együtt voltam, a 10. napon leesett a hőm, de csak a 11. napon tudtam orvoshoz menni. Akkor a doki nem látott semmit, és azt mondta, hogy nincs peteérésem. A ciklusom 25. napján pozitívat teszteltem, a vérvétel 164-es hcg-t mutatott ki. A 27. napon 382 volt a hcg-m. A tesztjeim szépen erősödtek.A 35. napon az uh-n 8mm-es petezsák látszódott. Ez megfelelőnek számít?Menstruációm február 7-én volt utoljára, általában a ciklusaim 24-26. naposak.Illetve ez a "mindjárt megjön érzés" természetesnek számít? Kb 5-6 napja tart, leginkább esténként jön elő. Ma a 39.napon vagyok.Válaszát köszönöm!

Válasz

Kedves Hölgyem!
Ne aggódjon azon, hogy a ciklusa rövid, és hogy IR-ja van, hiszen tesztje pozitív, tehát terhes, amit az UH vizsgálat is igazolt. Teljesen fölösleges ismételt terhességi titereket nézni, és a következő UH is csak 11-12 hetes terhességi korban indokolt.
A terhesség növekedése kapcsán jelentkezhetnek diszkrét alhasi fájdalmak, enyhe görcsök, sűrű pisilési inger. Ezek természetesek, nem igényelnek kezelést, egy kis pihenés általában megszünteti a tüneteket. Ha heves görcsök, esetleg vérzés jelentkezne, akkor viszont feltétlen, azonnal forduljon nőgyógyászhoz.

Bővebb felvilágosításért keresse fel orvosunkat, illetve szakrendelésünket.

Szép napot: Dr. Rucz Árpád

X
EZT MÁR OLVASTAD?